În dulcele stil clasic al concertelor și petrecerilor gratuite organizate de administrația locală, nici petrecerea dintre ani nu putea fi lipsită de câteva accente vechi.

Mai bine zis, câteva acorduri vechi, dacă e să luăm în calcul concertul pe care administrația l-a pus la cale pentru populația suceveană.
Așa cum ne-am obișnuit deja de ceva timp, concertul de Revelion va avea loc tot în parcarea de la Iullius Mall. De aceea, atât municipalitatea cât și mallul vor achita câte jumătate din nota de plată a concertului.
Și pentru ca aceasta să nu fie foarte mare, s-a organizat un program pe care parcă îl știm pe de rost, deja. Concertul va începe odată cu ora 21:00 – 21:30, când pe scenă vor urca pe rând solistele Gabriela Teișanu, Mirela Aanei, Simona Hrițac dar și al nostru Alexandru Recolciuc.
După ce atmosfera se va mai încinge puțin, artistul CRBL va urca pe scenă, acesta reprezentnd una din puținele noutăți ale petrecerii. După jumătate de oră de piese moderne, pe scenă vor urca Dana Dăncilă, urmată de Cirpian și Doina Petroaie.
Așa cum ne-am obișnuit deja, de pe scena suceveană nu vor lipsi ai noștri Odyssey, care își vor desfășura minirecitalul între ora 23:00 și 23:30. În ultima jumătate de oră din 2015 pe scenă vor urca George Finiș, Nicoleta Hafiuc dar și marea solistă de muzică populară, Sofia Vicoveanca.
După ceea ce sperăm să fie un foc de artificii spectaculos (între noi fie vorba nu ca cel de anul trecut, puțin cam prea scurt și cam sărăcăcios) va urca pe scenă vechea surpriza muzicii ușoare românești – trupa Maxim. Deși mulți suceveni și-au arătat indiferența, ba chiar pe alocuri și neplăcerea față de această trupă exclusiv masculină, organizatorii nu au prins de veste. Ori sunt în cunoștință de cauză, dar îi tot cheamă pe cei de la Maxim, din cauza unui preț mai mic.
Indiferent care este motivul, nu vom scăpa de ei nici anul acesta. Spre sfârșitul petrecerii, pe scenă vor urca ultimii artiști: Nicolae Vieru. Gheorghe Rotaru și Rodica Andronic.
Petrecerea se va încheia spre ora 02:00 dimineața, asta dacă nu va fi foarte frig afară. Meteorologii anunță un ger ca de ianuarie, aspru și tăios, pentru Suceava, iar cei care vor participa la trecerea dintre ani pe malu râului Suceava, vor resimți frigul chiar și cu câteva grade mai mult sub limita înghețului.
Totuși, chiar și în anii mai geroși petrecerea de pe malul Sucevei a adunat mii de oameni, care au făcut tot posibilul să fie veseli la trecerea dintre ani. Șampania va curge, împreună cu veselia și buna dispoziție, cel mai probabil, în ciuda gradelor scăzute din termometre. Bucovineanul e om vesel și fără frică de ger, așa că nici programul demodat și nici vremea de afară nu-l vor descuraja, mai ales la petrecerea de sfârșit de an.
Cătălina Cristescu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.