Mihai Crețeanu jr, medicul radiolog și șeful Compartimentului de angiografie din Spitalul Județean de Urgență Suceava, supraspecializat în neuroradiologie intervențională, a precizat că Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava are o echipă nouă și completă de radiologi intervenționiști. Vechii echipe i s-au alăturat medicii radiologi Cătălin Lulciuc și Emanuel Gavriliuc.

Medicul Crețeanu jr. a spus că doctorul Emanuel Gavriliuc se va supraspecializa pe partea de neurointervențional, iar doctorul Cătălin Lulciuc se va supraspecializa pe onco-intervențional vascular și non vascular.

„Toți suntem cu normă întreagă la Spitalul Județean Suceava și astfel Centrul de excelență de cercetări angiografice ale Academiei de Științe Medicale care funcționează în această unitate spitalicească încă de cum trei ani are echipă completă”, a preczizat medicul Mihai Crețeanu jr.

Crețeanu jr. a subliniat că datorită întregirii echipei, programul de Accident Vascular Cerebral ischemic acut va funcționa în permanență, adică non stop, la Spitalul Județean Suceava.

„Ne propunem să organizăm programul de AVC ischemic acut, care să funcționeze full time la Suceava”, a declarat Mihai Crețeanu jr.

Șeful Compartimentului de angiografie din Spitalul Județean a precizat că echipa din cadrul unității spitalicești sucevene trebuie să respecte protocoalele de lucru românești, adaptate la cele internaționale pentru a putea pune bazele unui Centru regional de radiologie intervențională la Suceava.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.