Primarul  Suceavei, Ion Lungu, a anunțat că în perioada următoare în municipiul reședință de județ vor avea loc mai multe activități legate de Unirea Bucovinei cu România – Țara Mamă.
Astfel, pe 26 noiembrie 2108 va fi dezvelită o placă aniversara pe sediul primăriei din municipiul Suceava. Tot atunci va avea loc și o ședință festivă la sediul primăriei municipiului Suceava, unde vor fi înmânate 300 de diplome și medalii pentru consilieri locali și județeni, directori de școli și ai instituțiilor deconcentrate din municipiu, membrii ai societății civile și cetățenii de onoare ai orașului.
Pe 27 noiembrie la ora 10 va fi dezvelită o placă comemorativă la Centrofarm, acolo unde a fost vechea graniţă.

„Având în vedere faptul că pe 28 noiembrie s-au unit două orașe, Suceava din Bucovina și Burdujeni din Regatul Românei, vom marca acest moment prin inaugurarea a câte un obiectiv în cele două orașe. În Burdujeni va fi inaugurată piața din Burdujeni și în Suceava la ora 10:00 va fi reinaugurată statuia ecvestră a voievodului Ștefan cel Mare”, a declarat Lungu.


Totodată, 28 de persoane vor primi plachete personalizate fiind declarați „cetățenii centenarului”, vor fi împărțite 2.000 de calendare care conține 15 file cu personalitățile Unirii, stegulețe și cocarde. La ora 11:00 va fi un foc de artificii tricolor și iar apoi vor fi servite porții de fasole cu cârnați. La finalul zilei va fi organizat în centrul orașului un concert aniversar.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.