Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat detaliile privind proiectul Șoselei de Centură a municipiului Vatra Dornei.

Împreună cu echipa de urbanism de la Primăria din Vatra Dornei am discutat și vom merge pe traseul șoselei de centură a municipiului Vatra Dornei. Este un proiect din 2011, aflat în studiu la Compania Națională de Investiții, de la Argestru, la calea ferată, unde începe drumul pe patru benzi, ar urma un traseu curajos prin munte, un tunel de peste 2 km și încă un tunel de aproximativ 200 de metri, în așa fel încât să ieșim undeva la Podul Alunului, dincolo de calea ferată, pe raza comunei Dorna Candrenilor. Discuțiile mele cu ministrul Transporturilor și cu premierul Ludovic Orban sunt referitoare la finanțarea viitoarelor șosele de centură din România. Este posibil să fie proiecte coordonate de primării sau Consilii Județene și vreau să avem și noi astfel de proiecte”, a transmis Gheorghe Flutur.

Acesta a precizat că joi a parcurs pe jos un traseu la Gura Humorului, pe o viitoare șosea de centură, pentru a vedea cu ce greutăți se confruntă.

Astăzi vreau să parcurgem Vatra Dornei. Legătura dintre Suceava și Ardeal pe Autostrada Nordului trebuie pregătită și asta vrea Ministerul Transporturilor, cu centuri ocolitoare. De aceea, îmi doresc foarte mult să văd costurile, zonele de risc, problemele legate de proprietăți, exproprieri, și din acest punct de vedere suntem în analiză, facem analiza de costuri în perioada următoare. În câteva zile, Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi își va trimite o echipă de proiectanți în județul Suceava pentru aceste trasee, dar noi vrem să avem lecția învățată”, a mai transmis președintele CJ Suceava.

De asemenea, acesta a precizat că au fost discuții referitoare și la un al doilea traseu al Șoselei de Centură a municipiului Vatra Dornei, care să nu prevadă tuneluri și s-a declarat extrem de hotărât pentru a găsi soluții de finanțare pentru centurile ocolitoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.