Cu puțin timp în urmă, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat un contract de finanțare pentru Proiectul „Smart Travel Bucovina”. Potrivit acestuia, sursa finanțare este Programului Operațional Comun România – Ucraina 2014-2020.  Gheorghe Flutur a subliniat că obiectivul tematic al proiectului este îmbunătățirea accesibilității în regiuni, dezvoltarea transportului și a rețelelor și sistemelor comune de transport. De asemenea, prin proiect se vizează dezvoltarea infrastructurii de transport transfrontalier și  a instrumentelor TIC.

Partenerul Consiliului Județean Suceava este Departamentul de Turism din cadrul Administrației Regionale de Stat Cernăuți, iar valoare totală a proiectului:  108.914,00 Euro, din care valoarea cofinanțării CJ Suceava este de 9.000 de euro, adică 8.26% din totalul proiectului.

Gheorghe Flutur a subliniat că perioada de implementare a proiectului este de 16 luni, începând cu  08.11.2019  până pe 7.03.2021.

Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea infrastructurii TIC (Tehnologia Informației și Comunicațiilor) din Județul Suceava și Regiunea Cernăuți prin dezvoltarea unei aplicații mobile pentru telefoane smartphone și tablete care va fi folosită pentru a furniza informații utile și pentru a promova cultura și turismul în aceste zone”, a precizat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

Acesta a adăugat că în cadrul acestui proiect se va dezvolta aplicația mobilă „Smart Travel Bucovina” care va promova cultura locală și obiectivele turistice care pot fi vizitate în această zonă, va oferi informații utile cum ar fi programul de vizitare, prețurile biletelor, va conține informații pentru trasee turistice, activități ce pot fi desfășurate, târguri și alte evenimente organizate, despre serviciile de urgența din fiecare țară. De altfel, această aplicației va putea fi descărcată gratuit din magazinele virtuale a celor mai populare sisteme de operare pentru smartphone și tablete și va fi disponibilă în 3 limbi, română, ucraineană și engleză.


Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.