Copiii cu vârsta de până la 7 ani ar putea fi scutiţi de la plata cheltuielilor de întreţinere ale locuinţei şi asociaţiei de proprietari, iar în cazul celor cu vârsta între 7 şi 14 ani s-ar putea aplica o reducere de 50%, conform unui proiect depus la Senat.

Propunerea modifică art. 47 din Legea nr. 230/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari, după cum urmează:

“1) Cheltuielile asociației de proprietari sunt următoarele:

  1. a) cheltuieli pe număr de persoane care locuiesc sau desfășoară activități în proprietăți individuale;
  2. b) cheltuieli pe consumuri individuale;
  3. c) cheltuieli pe cota-parte indiviză, în funcție de suprafața utilă a proprietății individuale;
  4. d) cheltuieli pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociației de proprietari. Beneficiarii exceptaţi de la aceste cheltuieli sunt copiii cu vârsta de până la 7 ani.;
  5. e) cheltuieli pe consumatori tehnici;
  6. f) cheltuieli de altă natură.

2) Asociațiile de proprietari hotărăsc exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani.”

La ora actuală, actul normativ reglementează doar posibilitatea exceptării copiilor cu vârsta de până în 3 ani de la plata cheltuielilor pe consumuri individuale, de către asociaţiile de proprietari.

În plus, proiectul de lege introduce şi prevederea conform căreia, în cazul copiilor între 7-14 ani, plata pentru cheltuielile pe consumuri individuale poate fi redusă cu 50%, în funcţie de decizia asociaţiei de proprietari.

 

ATENŢIE! Aceste reglementări se vor aplica doar în cazul aprobării proiectului de către ambele camere ale Parlamentului, promulgării prin decret prezidenţial şi ulterior publicării legii în Monitorul Oficial.

 

Sursa: www.legestart.ro

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.