Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a anunțat că a depus la A.D.R. Nord -Est proiectul „Reabilitarea Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc în scopul creșterii eficienței energetice”, valoarea investiției fiind de aproximativ 4.000.000 de euro.

Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc asigură servicii medicale la circa 54.400 de locuitori, din care circa 19.300 din municipiul Câmpulung moldovenesc și circa 35.100 din comunale arondate.

Proiectul pentru unitatea medicală din Câmpulung Moldovenesc cuprinde îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii, a șarpantelor și învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii, dar și introducerea, reabilitarea și modernizarea, după caz, a instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere, a sistemelor de ventilare și climatizare, a sistemelor de ventilare mecaniză cu recuperarea clădirii, inclusive sisteme de răcire pasivă, precum și achiziționarea și instalarea echipamentelor aferente și racordarea la sistemele de încălzire centralizată, după caz.

De asemenea, proiectul pentru Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc are în vedere și utilizarea surselor regenerabile de energie, pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii, implementarea sistemelor de management energetic având ca scop îmbunătățirea eficienței energetice și monitorizarea consumurilor de energie, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, precum și realizarea de strategii pentru eficiență energetică (ex. Strategii de reducere a emisiilor de CO2) care au proiecte implementate prin POR 2014-2020.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.