Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a convocat astăzi, 15 noiembrie 2015, într-o ședință extraordinară, toți consilierii județeni pentru a supune la vot un proiect de hotărâre în baza ultimelor notificări venite de la Autoritatea de Management de la Ministerul Dezvoltării.

Acesta a precizat că are susținerea unui număr de 11 primari din județul Suceava pentru un proiect de drumuri cu finanțare din fonduri europene.

Proiectul de hotărâre a fost votat favorabil în unanimitate de către cei 30 de consilieri județeni prezenți la ședință. Proiectul prevede modificarea Anexei nr. 1 la Hotărârea Consiliului Suceava nr. 208/2016 privind aprobarea acordurilor de parteneriat încheiate în cadrul proiectului „Regiunea Nord-Est – Axa Rutieră Strategică 1: Iași – Suceava”, care urmează să fie promovat la finanțare nerambursabilă, de UAT județul Iași, în parteneriat cu UAT județul Suceava, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională.

Drumul Iași-Suceava trece prin 11 UAT-uri și 17 localități: Suceava, Ipotești, Rușii-Mănăstioara, Udești, Chilișeni, Liteni, Corn, Dolhasca, Budeni și de la Suceava spre Moara, Frumoasa, Liteni-Moara, Zaharești, Stroiești, Vâlcele, Costîna și Dărmănești.

„Sunt patru tronsoane de drum județean care se modernizează, din care peste 10 km sunt cu îmbrăcăminte nouă, acum fiind din piatră. Ne vor mai rămâne aproximativ 100 de km de drum județean din piatră, din totalul de 1.134km”, a declarat președintele CJ, Gheorghe Flutur.

Acesta a mai declarat că se va lua în calcul ca din fondurile proprii ale CJ să se modernizeze în anul următor anumite drumuri județene, precum drumul dintre Brodina și Ulma, sau cel de pe tronsonul din Izvoarele Sucevei.

„Este un proiect mare de finanțare și se adresează la peste 75.000 de locuitori. Suntem pregătiți, având toate documentele necesare, conform ghidului”, a mai declarat Flutur.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.