Persoanele juridice autorizate să elibereze medicamentele către populaţie vor putea să desfăşoare şi activităţi de distribuţie angro de medicamente, cu respectarea legislaţiei în vigoare, propun mai mulţi parlamentari social-democraţi într-un proiect de lege depus la Senat.

Proiectul de lege, iniţiat de 13 parlamentari PSD, printre care Ioan Chelaru, Rodica Nassar, Ciprian Nica, Marcel Ciolacu, modifică în acest sens legea privind reforma în domeniul sănătăţii.

Potrivit iniţiatorilor, în prezent în lege li se interzice persoanelor juridice care eliberează medicamente populaţiei să desfăşoare activităţi angro de distribuţie de medicamente, ceea ce duce „la producerea unor grave prejudicii investitorilor privaţi mici şi mijlocii ce acţionează în domeniul comerţului cu produse farmaceutice”.

În expunerea de motive care însoţeşte proiectul se arată că, în acest fel, este „sistat dreptul de distribuţie angro al persoanelor juridice autorizate să elibereze medicamente către populaţie în cadrul aceleiaşi societăţi cu activitate de vânzare, cu consecinţa înfiinţării de noi societăţi de distribuţie, pe lângă cea de vânzare directă”.

„Perturbările serviciului public de distribuţie cu medicamente conduc la afectarea interesului public, a pieţei naţionale, prin reducerea masivă a distribuitorilor mici şi mijlocii, aceştia reprezentând o importantă categorie de actori ai pieţei„, au mai argumentat iniţiatorii, în expunerea de motive, arătând necesitatea modificării legii în sensul propus de proiect, potrivit agerpres.ro.

Proiectul a fost depus pe 18 februarie şi se află în consultare publică la Senat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.