Pentru că defrișarea pădurilor sau a copacilor este o problemă foarte mare, orașul brașovean Ghimbav, a realizat un proiect inedit. Potrivit acestui proiect, autorizațiile pentru realizarea unor construcții vin la pachet și cu obligația de a planta pomi fructiferi sau arbori. Astfel, fiecare casă construită are obligația să planteze câte trei pomi, iar fiecare bloc de locuit câte un pom pentru fiecare apartament. În așa fel orașul își propune o întreagă reconstrucție ecologică.

Consilierii locali din orașul brașovean Ghimbav au aprobat la finele lunii februarie proiectul „Reconstrucția ecologică”.

Potrivit acestuia, cei care solicită eliberarea de autorizații de construcție pentru locuințe au obligația de a planta pomi fructiferi sau arbori. Astfel, pentru fiecare casă care se va construi de acum înainte vor trebui plantați trei pomi fructiferi, în timp ce pentru blocurile de locuințe care se vor construi în oraș vor trebui plantați câte un pom fructifer sau arbore de fiecare unitate locativă, scrie antena3.ro.

În caz contrar, amenzile sunt de 1.000 de lei pentru persoanele fizice și 3.000 de lei pentru dezvoltatori. În hotătâre se mai arată că „persoanele fizice care se căsătoresc vor putea planta pe domeniul public un pom”, dar și că „pentru fiecare nou-născut , părinții vor putea planta pe domeniul public un pom care va purta numele copilului”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.