Prezent la Centrul pentru Susținerea Tradițiilor Bucovinene, la evenimentul intitulat „Parada portului popular din regiunea Cernăuți”, deputatul Alexandru Băișanu a precizat că a inițiat un proiect pe care îl va prezenta săptămâna viitoare în parlament pentru redeschiderea a șase puncte de trecere dintre Bucovina românească și Bucovina ucraineană.

„Am discutat cu președintele Consiliului Județean, un aspect foarte important. În 2010 s-au închis șase puncte de trecere dintre Bucovina românească și Bucovina ucraineană, lucru care nu a făcut bine, sub nicio formă, micului trafic și relațiilor de prieteniei între bucovinenii de o parte și de alta a graniței. În acest sens am inițiat un proiect pe care îl voi prezenta săptămâna viitoare în parlament pentru că, poate reușim să redeschidem aceste granițe”, a declarat deputatul sucevean, Ștefan Alexandru Băișanu.

Deputatul PNL a arătat că în acest moment se fac 300 de km de la Câmpulung la Putila.

„Era posibilitatea de a se trece de la Câmpulung în Putila, iar acum avem o singură trecere, una internațională, europeană, multiregională Siret și, ca să treci din Câmpulung la vecinii tăi din Putila, trebuie să faci vreo 300 de kilometri”, a precizat deputatul sucevean.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.