Aproape 9 milioane de euro au fost aprobați pentru Spitalul Municipal Rădăuți. Vestea bună a venit pentru rădăuțeni, joi 08.07.2021 ca urmare a strădaniilor depuse de către echipa coordonată de către consilierul local Florin Preda și Florentina Șcheul pentru proiectul privind consolidarea capacității spitalului municipal Sfinții Doctori Cosma și Damian Rădăuți, în identificarea și tratarea infecției cu virusul SARS-COV2 prin achiziția de echipamente.

Astfel Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare a anunțat finalizarea ultimei etape de evaluare și promovarea proiectului în faza de contractare.  Altfel spus managerul unității spitalicești, Romeo Negruț, a finalizat deja procedura de licitație pentru cele aproape 1500 de echipamente dintre care demn de semnalat sunt un Computer Tomograf și un aparat de radiologie si fluoroscopie digital de ultimă generație, a căror valoare este de aproximativ 1.000.000 euro.

În perioada imediat următoare va avea loc semnarea contractului de finanțare și datorită managementului eficient al spitalului prin finalizarea procedurii de licitație, echipamentele vor intra în funcțiune până la finalul acestui an.

Acest proiect nu este singular, prin grija edilului Bogdan Loghin au fost deblocate dar și aprobate și alte proiecte printre care se numără și proiectul de achiziție echipamente IT pentru Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir (aproape 150.000 euro), precum și un proiect extrem de important pentru comunitatea rădăuțeană, prin care se finanțează modernizarea esplanadei, se construiesc a două blocuri sociale și o creșă (peste 3.200.000 euro). În concluzie, activitatea primarului tuturor rădăuțenilor din primele 8 luni de mandat a adus suma de 12,5 milioane de euro din fonduri europene.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.