Camera de Comerț și Industrie Suceava organizează miercuri, 4 noiembrie de la ora 16:00, o întâlnire intitulată „Planul comun România – Moldova – Ucraina pentru dezvoltarea comunicării și cooperării în transferul de tehnologie și promovarea infrastructurii de inovare în regiunea transfrontalieră”.

Manifestarea se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 4 noiembrie, de la ora 16.00 și pe 5 noiembrie, de la 09.00, în sala de conferinţe a Hotelului Sonnenhof.

Evenimentul va avea loc în cadrul proiectului „Forming a Network of Innovative Infrastructure Institutions in Cross-Border Region”, cod MIS-ETC: 1498, finanțat din Fonduri Europene prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, proiect în care Camera de Comerț și Industrie Suceava este partener.

Prin intermediul acestei întâlniri se doreşte atragerea atenției asupra importanței transferului de tehnologie și a unei infrastructuri de inovare și dezvoltare a unui plan pentru extinderea cooperării în acest domeniu în regiunea transfrontalieră.

Astfel, se va prezenta structura planului de dezvoltare a comunicării și cooperării în transferul de tehnologie, ideile propuse la nivelul județului Suceava și sursele de finanțare pentru activitățile inovaționale pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii si pentru instituțiile cu structura orientată în domeniul inovării, inventatori și cercetători.

Pe lângă prezentările reprezentaților Camerei de Comerț și Industrie Suceava, vor participa ca invitați, partenerul din Iași, Institutul Român de Inventică Iași, partenerul din Chișinău, Agenția pentru Inovare și Transfer Tehnologic și beneficiarul proiectului Centrul pentru Dezvoltare și Reconstrucție Bucovina, care își vor exprima punctul de vedere asupra temelor abordate.

Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și Parteneriat co-finanțat de statele participante în program. (www.ro-ua-md.net)

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.