Acordul de finanţare pentru studiul de fezabilitate şi consultanţă a fost semnat ieri, 12 septembrie 2013.

Municipiul Suceava va beneficia de o finanţare de aproximativ 7 milioane de euro, bani puşi la dispoziţie gratuit de către elveţieni, prin intermediul Ambasadei Elveţiei, pentru realizarea a trei proiecte importante. proiect în valoare de a cărei au fost ieri la Suceava.

Reprezentanţi Ambasadei Elveţiei au fost joi în teren, vizualizând fiecare dintre obiectivele de investiţii prinse în proiectele întocmite de către municipalitatea suceveană, pentru ca la final să semneze acordul de finanţare pentru studiul de fezabilitate şi pentru consultanţă, pentru proiectele cu o valoare totală de 8.510.000 franci elveţieni.

„Am vizitat străzile şi cartierele care vor beneficia de un nou sistem de iluminat public, începând cu George Enescu, strada Universităţii, Trăian Vuia, Cernăuţi şi Grigore Alexandru Ghica”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu. Valoarea proiectului de modernizare a iluminatului public este de aproape 5 milioane de franci elveţieni.

Tot cu finanţare elveţiană, în Bazar urmează să fie montat un sistem de încălzire economic şi ecologic, investiţia fiind evaluată la 1.578.000 de franci elveţieni.

Elveţienii au vizitat şi parcările subterane din centrul municipiului, acolo unde vor fi montate primele prize de alimentare a autovehiculelor electrice. Ion Lungu a precizat că alte prize de încărcare vor fi montate şi la staţiile Peco din municipiu, primii consumatori fiind cele 18 vehicule electrice care vor intra în dotarea primăriei, achiziţia lor urmând să fie făcută tot din fonduri elveţiene. Valoarea fondurilor puse la dispoziţie pe acest proiect este de 1.942.000 franci elveţieni.

Vizita responsabilului economic al Ambasadei Elveţiei, Daniel Menebhi şi cea a şefului biroului de investiţii elveţiene în România, Thomas Stauffer, s-a concretizat prin semnarea acordului de finanţare pentru studiul de fezabilitate şi consultanţă.

„Sunt convins că până pe 1 decembrie vom putea depune proiectele tehnice, astfel încât din 2014 să scoatem la licitaţie şi să implementăm cele trei proiecte”, a declarat primarul Ion Lungu.

Finanţările puse la dispoziţia Sucevei de către Ambasada Elveţiei fac parte din cele 37 de milioane de franci elveţieni, finanţare nerambursabilă, de care vor beneficia patru municipii din România, în baza proiectelor depuse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.