Timpul măsoară valoarea proiectelor derulate de conducerea unei localități, iar atunci când primarul și echipa sa de la Primărie, alături de Consiliul Local, pun binele comun în slujba cetățeanului acea localitate înflorește. Primarul Tomiță Onisii este un om respectuos și implicat în problemele comunității din care face parte, este un om dintre oameni și cel care a schimbat fața localității pe care o reprezintă și o iubește. De altfel, din 2008 de când este primar, Tomiță Onisii a investit în toate domeniile din localitate, de la educație, infrastructură rutieră, apă și canal, cultură și sănătate, pentru ca localnicii să beneficieze de condiții moderne. Și anul 2021 a început cu proiecte mărețe și cu planuri considerabile de viitor. Astfel, pe fonduri europene, edilul de la Liteni are două proiecte ample ce vizează infrastructura școlară, rutieră și culturală. Astfel, prin Programului Operațional Regional, axa 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale, va fi construit un nou corp de școală, iar prin POR, Axa 13 – „Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, Tomiță Onisii urmează să semneze contractul care prevede construirea unei Case de Cultură, asfaltarea a 8 kilometri de drum, rebilitarea corpului B al Liceului „Iorgu Vârnav Liteanu”, precum și amenajarea a două spații verzi. Aceste două proiecte sunt în valoare de peste 7 milioane de euro.

Trebuie precizat că în orașul Liteni sunt în derulare zece proiecte, între care construirea unei grădinițe cu program prelungit, construcție ce va fi finalizată anul acesta, construirea unui dispensar uman nou, dar și a unei săli de sport, proiecte ce au fost aprobate deja de Compania Națională de Investiții.

„Tot în execuție avem și un proiect privind extinderea rețelelor de apă și canalizare. Rețeaua de apă acoperă aproximativ 95% din suprafața orașului, iar canalizarea va fi extinsă în acest mandat. Am făcut o stație de epurare modernă care are capacitatea de a colecta apa uzată de la toată populația racordată la acest sistem”, a declarat primarul Tomiță Onisii.

Pe de altă parte, edilul de la Liteni împreună cu primarii localităților Udești, Fântânele, Verești și Salcea au făcut o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară prin care au depus spre finanțare un proiect comun prin care toate localitățile vor fi racordate la gaz metan.

„Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte pe care l-am făcut. Ne dorim foarte mult să obținem finanțare pentru a putea racorda orașul Liteni și toate satele componente la gaz metan”, a subliniat primarul Onisii.

În altă ordine de idei, Tomiță Onisii a precizat că și în prezent „mașina știe să ajungă singură la București și la Piatra Neamț, acolo unde se depun proiectele importante pentru dezvoltarea orașului”.

„Mașina mea are traseele prestabilite și, cred că dacă îi dau drumul singură știe să ajungă la Ministere și la CNI la București, dar și la ADR Nord-Est Piatra Neamț, acolo unde am fost de nenumărate ori pentru a obține finanțarea proiectelor mele”, a conchis primarul orașului Liteni, Tomiță Onisii.

Trebuie subliniat că Liteniul este al nouălea centru urban ca mărime al județului, fapt ce presupune o muncă titanică a echipei din fruntea localității.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.