Până la finalul anului, în municipiul Suceava vor fi finalizate o serie de investiții în valoare de aproximativ 45 de milioane de euro. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Lungu care a subliniat că a intrat în linie dreaptă cu finalizarea proiectelor cu finanțare europeană aferente perioadei 2014-2020.

Edilul Sucevei a subliniat că la proiectul Sistem Integrat de transport public ecologic se lucrează la finalizarea clădirii autobazei, la finisaje, a fost demarată procedura pentru racordarea la gaz metan. În luna august vor fi începute lucrările pentru montare e-ticketing la dispeceratul din clădirea autobazei, după care va fi instalată aparatura în mijloacele de transport.

„În paralel vom finaliza de montat noile stații de transport. Singura problemă la acest proiect este cea legată de livrarea celor 15 autobuze care trebuie să fie furnizate de firma Solaris, din Polonia, pentru care nu avem un termen concret de livrare”, a explicat edilul.

Ion Lungu a adăugat că proiectul Revitalizare spațiu public urban – Zona de Agrement râu Suceava va fi finalizat până la sfârsitul lunii septembrie a acestui an. În prezent specialiaștii caută soluții tehnice și de finanțare pentru consolidarea malurilor râului.

Centrul multifuncțional Ițcani  va fi finalizat în acest an. Cinematograful este posibil să fie funcțional la începutul anului viitor. Firmele asociate au cerut prelungirea termenului de finalizare până in luna februarie 2022, motivând întârzierea lucrărilor cu condițiile specifice pandemiei COVID.

„Grădinițele din Burdujeni Sat și din zona centrală a orașului vor fi finalizate în acest an. Prima va fi inaugurată la începerea noului an școlar, iar a doua va fi dată în funcțiune pâna la sfârșitul anului calendaristic”, a declarat Ion Lungu.

De altfel, modernizarea clădirilor de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, care vor fi pregătite pentru invâtământul dual, va fi finalizată până la sfârșitul lunii octombrie 2021.

„La Colegiul Tehnic Alimentar  s-a dat ordinul de incepere a lucrărilor, au demarat lucrările, în timp ce la Colegiul Național «Petru Rareș» vom semna contractul pe fonduri europene, construire săli de clasă clădire gimnaziu la începutul lunii iulie. Tot în acea perioadă va fi semnat contractul pentru echipamente electronice în școli: tablete, laptopuri etc.”, a precizat Ion Lungu.

Edilul a adăugat că singurul proiect la care nu este demarată licitația de execuție pentru exercițiul de finanțare 2014-2020 este cel legat de reabilitarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare pe POIM, unde municipalitatea suceveană are repartizată suma de aproximativ 20 de milioane de euro.

„Depunem eforturi deosebite pentru finalizarea proiectelor aferente exercițiului de finanțare europeană 2014-2020 și pregătim proiecte pentru perioada de finanțare europeană 2021-2027”, a conchis Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.