Comuna suceveană Bosanci continuă să se dezvolte și în acest an. În acest sens primarul Neculai Miron lucrează la o serie de proiecte menite să crească calitatea vieții cetățenilor localității. Între prioritățile edilului se numără finalizarea Centrului Medical, continuarea asfaltării drumurilor, precum și extinderea utilităților în satele din comună. Totodată, Neculai Miron a subliniat că în acest mandat de primar va demara lucrările la sala de sport, va construi un teren de sport cu gazon sintetic și va moderniza parcurile din comună.

În ceea ce privește Centrul Medical din comuna Bosanci, edilul Neculai Miron a declarat că în primăvara acestui an lucrările vor fi finalizate.

„Întrucât am cerut constructorului să izoleze clădirea, iar acest lucru s-a întâmplat, acum lucrează la interioare, respectiv la instalațiile electrice și sanitare, la tavane și la finisaje. Se lucrează intens iar în primăvară vom putea face inaugurarea Centrului Medical. Ni s-au alocat 4 miliarde de lei vechi pentru dotări care vor deservi dotării cabinetelor de medicină generală, de ecografie și farmaciei, precum și spațiilor pentru internarea temporară. Trebuie spus că acest Centru Medical va asigura servicii medicale atât pentru bosânceni, cât și pentru locuitorii satelor din împrejurimi”, a declarat primarul de la Bosanci.

Neculai Miron a precizat că sunt deja cadre medicale care și-au exprimat dorința de a închiria spații în noua clădire, însă vor trebui să participe la licitațiile ce vor avea loc odată cu finalizarea lucrărilor.

În ceea ce privește infrastructura rutieră, primarul de la Bosanci a declarat că în primăvara acestui an vor fi finalizate lucrările de modernizare a străzii Mihai Eminescu, investiție realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Totodată, pe fonduri europene, este în derulare un proiect în valoare de 8,1 milioane de lei, din care 4,8 milioane de lei sunt bani de la Uniunea Europeană, iar restul sunt asigurați de către Primăria Bosanci printr-un credit.

„Anul trecut am asfaltat câteva străzi prevăzute în proiect, respectiv strada de la Cimitirul Ortodox din vale și strada Agronomului, iar pentru asfaltare am pregătit strada Mihai Viteazul și strada Tudor Vladimirescu. Din bugetul local am asfaltat strada Libertății, strada Plaiului, strada Pompier Gheorghe Colțuneac și strada Nuferilor, iar acum vom continua cu strada Florilor, strada Constantin Gheorghe Brâncoveanu, strada Cojocarului, strada Arcașilor și strada Nicolae Labiș. În continuare avem în vizor și alte străzi, respectiv Gheorghe Nechifor, strada Victor Babeș”, a declarat primarul Neculai Miron.

Pe de altă parte, edilul a subliniat că face demersuri pentru ca Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava să introducă o cursă aeriană spre și dinspre Bruxelles pentru ca bosâncenii care locuiesc în Belgia să poată ajunge mai ușor acasă.

„Avem în Belgia aproximativ 1.200 de bosânceni care locuiesc în Bruxelles, cu care ținem legătura. Împreună cu colaboratorii mei de acolo am deschis o pagină prin care oamenii pot semna online pentru introducerea acestei curse aeriene. Sperăm ca într-un timp cât mai scurt să fie introdusă această cursă aeriană”, a declarat primarul comunei Bosanci, Neculai Miron.

În ceea ce privește bugetul comunei, edilul a subliniat că are un excedent bugetar de 3,2 milioane de lei, bani care vor fi cheltuiți anul acesta pe proiecte importante. De altfel, Neculai Miron a subliniat că face economii substanțiale la bugetul comunei, întrucât are un serviciu propriu de salubrizare și asigură deszăpezirea drumurilor cu utilajele din parcul auto al Primăriei. Totodată, se fac economii și prin reorganizarea organigramei unității administrativ teritoriale.

„Deja am aprobat reorganizarea organigramei. La Urbanism și la Serviciul Stare Civilă am redus organigrama cu câte un post. Secretarul comunei a ieșit la pensie și în locul său am desemnat un alt angajat din cadrul Primăriei și nu am în vedere să scot postul la concurs, întrucât dumnealui se pliază foarte bine pe acest post. În același timp a ieșit la pensie și asistenta socială care, de câțiva ani nu prea avea activitate în Primărie. Cele două persoane ale căror posturi au fost scoase din organigramă s-au transferat la Primăriile Salcea și Șcheia, deci am rezolvat într-un mod pașnic toate aceste reduceri”, a explicat Neculai Miron.

Pe de altă parte, edilul de la Bosanci a subliniat că, în ceea ce privește taxele și impozitele locale aferente anului 2021, acestea au fost majorate, după cinci ani de stagnare, în funcție de zonele în care locuiesc cetățenii.

„Am împărțit Bosanciul în patru zone, iar acolo unde încă nu sunt utilități taxele și impozitele locale au fost majorate cu 5%, în zonele unde este deja o utilitate, taxele au fost majorate cu 10%, în zonele cu trei utilități – cu 15%, iar în zonele unde sunt toate utilitățile, taxele și impozitele au fost majorate cu 20%. În același timp, am oferit o bonificație de 10% pentru cei ce își plătesc dările în primele 3 luni ale anului și, practic creșterea este nesemnificativă”, a declarat primarul Neculai Miron.

Acesta a subliniat că taxele și impozitele locale pentru firmele de transport, cele care au TIR-uri, nu au fost majorate anul acesta.

În ceea ce privește promisiunile din campaniile electorale, Neculai Miron a precizat că, de fiecare dată, se ține de cuvânt și, mai devreme sau mai târziu realizează toate investițiile promise.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.