Virgil Saghin, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al comunei Vatra Moldoviței, are în vedere implementarea mai multor proiecte menite să crească confortul cetățenilor. Astfel, una dintre prioritățile mandatului 2020-2024 este atestarea comunei Vatra Moldoviței – ca Stațiune de Interes Local, în acest sens fiind depusă deja documentația. Totodată, un alt proiect foarte important pentru comunitate este cel privind extinderea Școlii Gimnaziale Vatra Moldoviței, prin construirea unui corp nou.

Copiii reprezintă viitorul nostru, iar prin investițiile făcute de administrația locală în școli cresc șansele ca elevii noștri să ajungă departe. Lucrările la unitatea școlară vor începe într-o lună”, a declarat Virgil Saghin, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Vatra Moldoviței.

Un alt proiect important ce va fi implementat este cel privind înființarea Centrului de Promovare a Culturii Tradiționale, investiție cu finanțare obținută prin GAL „Bucovina de Munte”. De asemenea, în procedură de licitație la Compania Națională de Investiții este proiectul privind construirea și dotarea Căminului Cultural Vatra Moldoviței. Tot prin CNI, în localitate va fi construită și o sală de sport cu tribună de 180 de locuri, investiție aprobată.

Tot prin Compania Națională de Investiții vom moderniza drumurile vicinale din satele Vatra Moldoviței, Paltinu și Ciumârna prin asfaltare și vom construi poduri și podețe acolo unde situația o impune”, a spus Virgil Saghin.

Acesta a adăugat că în mandatul 2020-2024 se va eficientiza și moderniza iluminatul public în localitate, în acest sens fiind deja depus proiectul la Ministerul Mediului.

Unul dintre principalele obiective ale inginerului Saghin pentru viitorul mandat este înființarea rețelei de distribuție a gazelor naturale în comuna Vatra Moldoviței, în acest sens fiind înființată o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară din care fac parte localitățile Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița.

De asemenea, în viitorul mandat Virgil Saghin va înființa și moderniza locurile de joacă pentru copii, precum și parcurile din comună.

Pe de altă parte, pentru dotarea Serviciului Public de Interes Local și Gospodărire Comunală Primăria Vatra Moldoviței va achiziționa un tractor cu toate dotările aferente, acest proiect fiind deja în faza de licitații.

În ceea ce privește mediul de afaceri, Saghin a precizat că va susține antreprenorii și investitorii locali, iar în ceea ce privește dezvoltarea turismului va amenaja trasee turistice pentru a face localitatea mai atractivă.

Totodată, pentru promovarea oamenilor și locurilor vor fi organizate manifestări cultural – artistice, iar pentru că oamenii din comună pun mare accent pe cele sfinte, Virgil Saghin va sprijini în continuare lăcașele de cult.

Vom fi alături de cetățenii acestei comune și vom face tot ce ține de noi pentru a crește calitatea vieții în comuna Vatra Moldoviței”, a conchis Virgil Saghin, candidatul PNL la funcția de primar al comunei Vatra Moldoviței.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.