O administrație de succes este aceea care continuă să implementeze lucrurile bune începute deja și care își pune semnătura pe noi proiecte importante ce continuă să mențină scopul binelui comun: toate proiectele benefice pentru oameni se bucură de continuitate, iar tot ceea ce apare nou pe liniile de finanțare este tratat cu maximă atenție, seriozitate și implicare. Așa se face că localitatea Mușenița, care este una de graniță, a cunoscut o adevărată dezvoltare în ultimii ani.

De când la Primărie se află primarul Radu Florin Tudurean, în această comună s-au făcut investiții permanente în toate domeniile. Astfel, fie că vorbim de Educație, Infrastructură Rutieră sau chiar de Sănătate, edilul a investit în fiecare, în funcție de prioritățile stabilite împreună cu echipa sa din Primărie ca răspuns la nevoile oamenilor.

radu tudurean

„Am investit în comună, în funcție de bugetul pe care l-am avut la dispoziție, permanent. De asemenea, am căutat surse de finanțare naționale sau europene astfel încât să putem implementa și proiecte cu o valoare mai mare. Toate investițiile din comuna noastră sunt făcute pentru oameni și pentru a crește calitatea vieții acestora”, a declarat, pentru SuceavaLIVE, primarul comunei Mușenița, Radu Florin Tudurean.

Edilul a subliniat că educația este cea mai importantă ramură a societății, întrucât stă la baza tuturor generațiilor care se succed de-a lungul timpului, iar o educație de calitate nu se poate face fără o infrastructură modernă, utilată complet, primitoare, armonioasă și captivantă. De aceea, în acest domeniu au fost făcute investiții importante. Este vorba despre două proiecte ample de reabilitare a Școlii cu clasele I-VIII din satul Baineț și a Școlii din satul Vășcăuți.

Și pentru că sportul reprezintă sănătate, iar interacțiunea și joaca – dezvoltare personală, edilul Radu Tudurean a construit un teren de sport modern în satul Vășcăuți și a amenajat trei spații de joacă în satele Climăuți, Vicșani și Mușenița, astfel încât și cei mai mici locuitori ai comunei să se poată bucura de locații moderne în care să-și petreacă timpul liber.

„Copiii reprezintă viitorul nostru și, de aceea, îmi doresc să îi văd că se dezvoltă frumos și beneficiază de o educație bună. Noi, cei din administrația publică locală, încercăm să creăm condițiile necesare, astfel încât și școlile de la sate să arate ca cele de la orașe, iar copilașii noștri să poată beneficia de aceleași condiții ca și cei care învață în unitățile de învățământ din mediul urban”, a spus primarul de la Mușenița.

De curând, Radu Tudurean a depus la Compania Națională de Investiții încă un proiect ce prevede construcția unei săli de educație fizică școlară în satul Baineț, proiect ce se află în stadiul de atribuire a constructorului.

Infrastructura rutieră, unul dintre cele mai dorite domenii

 

În ultimii ani au fost reabilitate și modernizate mai multe drumuri din comuna Mușenița, iar altele urmează a fi asfaltate sau betonate în viitorul apropiat. Primarul Radu Florin Tudurean a arătat că s-a intervenit pe Drumurile Comunale Baineț, 51 și 52 din comună, iar printr-o investiție importantă a Consiliului Județean Suceava, în acest an, se finalizează lucrările la drumul de legătură dintre Rădăuți și Siret, respectiv DJ 291A.

Tot de la începutul acestui mandat al primarului a fost amenajat și Iazul Baineț, un obiectiv foarte important din comuna Mușenița.

„Încercăm să aducem toate drumurile din comună la nivelul anului curent, de aceea, am depus pentru a obține finanțare pe Programul Național de Investiții Anghel Saligny încă un proiect important care prevede modernizarea mai multor drumuri de interes local în comuna noastră”, a mai spus primarul Tudurean.

Și pentru că trebuie să ne aliniem vremurilor, printr-o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară formată din localitățile Mușenița, Bilca, Vicovu de Jos și Vicovu de Sus, au fot realizate studiile aferente și proiectarea proiectului „Dezvoltare rețea inteligentă a gazelor naturale”.

Pe de altă parte, tot în sprijinul cetățenilor, începând cu anul 2021, taxele și impozitele locale pot fi plătite și pe platforma ghișeul.ro.

Și pentru că agenda de la Primărie nu este niciodată goală, conducerea Primăriei Mușenița are în lucru mai multe proiecte importante ce vor contribui semnificativ la creșterea calității vieții cetățenilor din comună.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.