Nistor Tătar, primarul municipiului Rădăuți, este conștient de faptul că fondurile alocate de către Consiliul Județean Suceava pentru Primăria Rădăuți sunt insuficient, dar, cu toate acestea, este încrezător că va reuși să schimbe fața orașului cu ajutorul banilor europeni și ale proiectelor din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Am o relație instituțională normală cu președintele CJ, Gheorghe Flutur. Eu am fost consilier județean și știu că nu sunt foarte mulți bani de alocat. Nu mă aștept ca municipiul Rădăuți să primească bani deoarece nu sunt posibilități. Sumele care vin prin CJ sunt destul de mici”, a declarat Nistor Tătar.

Edilul a subliniat că în prezent sunt depuse de către Primăria Rădăuți câteva proiecte la București, prin programul PNDL. Proiectele depuse sunt în domeniul infrastructurii, dar printre ele se află unul care prevede reabilitarea spitalului.

În ceea ce privește absorbția fondurilor europene, primarul municipiului Rădăuți a declarat că urmează să depună proiecte pentru reabilitarea și modernizarea Colegiului Național Eudoxiu Hurmuzachi și a Școlii Generale Nr. 1.

„Prin fonduri europene, dorim să realizăm un bazin semiolipic ce va cuprinde și un spațiu de joacă. Să vă spun cinstit, nici Primăria Rădăuți și nici Consiliul Județean Suceava nu ar avea suma necesară pentru realizarea acestui obiectiv. Suma totală de investiție ar putea ajunge la aproximativ 3 milioane de euro, bani ce nu pot fi asigurați de la buget”, a declarat Nistor Tătar.

În cazul în care proiectul pentru realizarea bazinului semiolimpic nu va ajunge să fie realizat, primarul a subliniat că există și planul B pentru a duce la bun sfârșit acest obiectiv.

„Am vorbit deja cu un investitor. El va veni și va investi, după care îl va da Primăriei în sistem leasing. Îmi doresc foarte mult să realizez acest bazin semiolimpic”, a mai adăugat Nistor Tătar.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.