În 2016, posibil ultimul an al lui Ion Lungu în calitate de primar, acesta și-a setat scopuri îndrăznețe, probabil pentru a se asigura că va primi votul sucevenilor pentru a patra oară consecutiv.

 

Asfaltări de 2016

El a ținut să arate planul pe 2016, cu investiții noi, dar și cu proiecte vechi ce vor fi continuate din primăvara acestui an. Pentru că se știe că primarului îi plac mult asfaltările – dar și pentru că mulți suceveni încă mai duc lipsă de străzi asfaltate – maratonul asfaltărilor continuă. Astfel „avem restanțe deosebite ăn cartierul Burdujeni-sat și în Ițcani. În Burdujeni-sat s-au betonat anul trecut câteva străzi care erau prea abrubte pentru a fi asfaltate, dar de anul acest încep asfaltările pe strada Lev Tolstoi. În Ițcani vom asfalta străzile Constantin Moraru, 28 noiembrie și încă două străzi. Străduțele nu vor putea fi asfaltate cu finanțări europene, dar încercăm să le prindem în bugetul prorpiu, dar străzile mai mari ce se încadrează la categoria de minim rang 3, vor fi acoperite prin fondurie europene.” a anunțat edilul.

Modernizarea piețelor

Tot Lungu a anuțat că dorește să continue modernizarea piețelor din oraș, conștient fiind de dezastrul din Piața agroalimentară din Burdujeni și de situația puțin mai roz din celelalte două mari piețe sucevene. „Vrem să terminăm modernizarea piețelor. Vom aloca 500.000 de lei pentru piața centrală, unde vom încerca să terminăm până la sfârșitul anului lucrările de termoficare pentru cel puțin un tronson din piață. Piața agroalimentară din Burdujeni se află într-o stare deplorabilă, drept pentru care vom încerca să acordăm acolo un buget de 2.936.630 lei. Sigur, proiectul are o peroadă de realizare de 24 de luni, pentru că lucrările necesare sunt ample, dar vom încerca să aducem piața la un stadiu cât mai avansat până l asfârșitul li 2016. Acolo este mult de lucru, dar așa cum arată astăzi, piașa nu îndeplinește condițiile europene de funcționare.”, și-a încheiat primarul pledoaria.

Astfel, se anunță lucrări mari pentru suceveni, prin care va trebui să trecem cu răbdare și cu speranța că, la sfârșit, vom avea un mediu de viață acceptabil, și vom fi bucuroși să ne numim suceveni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.