Biroul Francez din Suceava anunță reînceperea activităților săptămânale dedicate francofonilor și francofililor suceveni, miercuri, 15 februarie, ora 18:00.

Programul evenimentelor debutează cu proiecția filmului „Les choristes” și va continua pe parcursul întregului semestru școlar cu dezbateri, conferințe, audiții de muzică franceză, expoziții tematice, momente artistice, etc.

Nu vor lipsi acțiuni dedicate Zilei Internaționale a Francofoniei, Zilei Europei, dar și activități prilejuite de desfășurarea la Suceava a Adunării Internaționale a coordonatorilor concursului Mathématiques sans frontières 2017.

Și în acest an, evenimentele organizate în cadrul Biroului Francez se realizează cu sprijinul Consiliului Județean Suceava, sub coordonarea prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu și a prof. gr. I Tamara Sabin, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Filmul propus pentru această săptămână, „Les Choristes” (Corul), regizat de Christophe Barratier și având în palmaresul său 2 nominalizări la premiile Oscar, un premiu la Globurile de Aur şi 2 nominalizări la premiile Academiei Europene de Film, prezintă povestea lui Clement Mathieu (interpretat de Gérard Jugnot), un profesor de muzică șomer. El acceptă slujba de supraveghetor într-un internat, „Le fond de l’Etang”, unde învață baieții dificili. Sistemul represiv aplicat de director copiilor îl șochează pe Mathieu. Inițiindu-i pe acești copii cu probleme în muzică și cor, Mathieu va reuși să le transforme viața de zi cu zi.

Intrarea este liberă.

16730164_1892641030967598_3374901136310628789_n

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.