Marți, 25 august, la ora 10:30, Poliția orașului Frasin a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat, din comuna Stulpicani, cu privire la faptul că a identificat pe raza comunei Stulpicani, muniție rămasă neexplodată. 

În urma cercetărilor s-a stabilit că la data de 25.08.2020, bărbatul, în timp ce se deplasa pe drumul forestier Pârâul Omul Mort, sat. Slătioara, a observat un proiectil neexplodat.

S-a luat legătura cu personalul din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „BUCOVINA”– Grupa de pirotehniști, sesizând evenimentul, iar până la sosirea echipei din cadrul I.S.U. Suceava, paza proiectilului a fost asigurată de organele de poliție.

La fața locului, s-a deplasat  o echipă din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina al județului Suceava, care a identificat: 1 proiectil exploziv calibru 152 mm din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Muniția a fost identificată, ridicată și transportată în vederea depozitării și distrugerii de către echipa pirotehnică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.