Proiectul de lege care interzice catusele in cazul celor care nu sunt acuzati de fapte de violenta sau care nu au incercat sa se sustraga urmaririi penale ori masurii preventive dispuse, depus de Serban Nicolae, a trecut tacit, joi, de Senat dupa ce termenul de dezbatere si adoptare a fost depasit. Persoanele acuzate de coruptie pot ajunge in catuse doar in situatia in care incearca sa se sustraga urmaririi penale sau masurii preventive dispuse, noteaza romaniatv.net.

Persoanele fata de care s-a dispus una din masurile preventive „nu sunt incatusate in nicio imprejurare, cu exceptia celor cercetate pentru infractiuni comisie prin acte de violenta, a celor care s-au sustras urmaririi penale ori a celor care s-au opus masurii dispuse”, stabileste proiectul initiat de Serban Nicolae.
„Nu este o chestiune de spectacol incatusarea, nu asta m-a preocupat, ci faptul ca in multe situatii incatusarea poate sa fie o forma de umilire a persoanelor in cauza, mai ales in cazul celor care nu sunt cercetate pentru infractiuni cu violenta, care nu genereaza o stare de pericol in spatiul pub”, a mai spus Serban Nicolae.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.