Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava implementează proiectul „Centru pentru transferul de cunoștințe către întreprinderi din domeniul ICT” – CENTRIC, în cadrul Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, contract semnat cu Ministerul Educației și Cercetării, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Proiectul se derulează pe o perioadă de 5 ani, între 2018 și 2023, iar valoarea totală a contractului este de 15.403.125,00 lei, din care 13.498.125,00 lei reprezintă finanțare nerambursabilă.

Obiectivul general al proiectului constă în realizarea unui centru de transfer de cunoștințe între Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în calitate de beneficiar și organizație de cercetare, și companii care își desfășoară activitatea în Regiunea de Nord – Est a României și care activează în domeniul tehnologiilor informaționale și de comunicații.

Până în prezent, implementarea acestui proiect a condus la următoarele rezultate:

 • A fost formulată oferta de expertiză a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, ofertă adresată întreprinderilor din Regiunea Nord-Est și care este updatată pe întreaga perioadă de derulare a proiectului;
 • Au fost realizate întâlniri individuale cu întreprinderi din Regiunea de Nord-Est pentru identificarea nevoilor acestora și adaptarea ofertei de expertiză a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava la nevoile identificate, dar care, în funcție de nevoile proiectului, pot continua și în perioada următoare;
 • În luna noiembrie au fost demarate activitățile de cercetare industrială în cadrul a șapte contracte subsidiare încheiate de Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava cu șase firme care desfășoară activități specifice domeniului ICT în Regiunea de Nord-Est, respectiv în Suceava și Iași, astfel:
  • Aplicații practice TIC în conceperea și validarea proiectelor din industria medicală: dezvoltarea și proiectarea unui modul inovativ de comandă și modul inovativ de comandă și monitorizare pentru folosirea gheții carbonice la tratamente medicale prin crio-dermabraziune, partener IMM: S.C. Mechatronics Innovation Center SRL, valoarea totală a contractului: 1.830.673 lei.
  • Instrument software inteligent pentru analiza răspunsurilor consumatorilor, partener IMM: SC MICS Software SRL, valoarea totală a contractului: 999.238 lei.
  • Platformă de modelare epidemiologică pentru limitarea impactului social și economic, partener IMM: SC GREENSOFT SRL, valoarea totală a contractului: 1.629.000 lei.
  • Platformă inteligentă pentru gestionarea resurselor umane – HR ASSISTant, Partener IMM: SC ASSIST Software SRL, valoarea totală a contractului: 1.386.000 lei.
  • Smart Tracking Platform (STP), partener IMM: SC ASSIST Software SRL, valoarea totală a contractului: 1.215.125 lei.
  • Proiectare platformă inteligentă de economie participativă în construcții, partener IMM: SC GLOCAL SOFT SRL, valoarea totală a contractului: 843.148 lei.
  • Dezvoltarea unei game de dispozitive inteligente wireless pentru achiziția datelor de la contoarele de utilități, partener IMM: SC Fragar Trading SRL, valoarea totală a contractului: 1.810.000 lei.

Proiectul este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin „Program Operațional Competitivitate 2014-2020”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.