Muzeul Național al Bucovinei prezintă publicului larg produsele culturale – proiecția grafică ”Arheologia animată” și aplicația web ”Pășește cu noi în trecut” – create în cadrul proiectului cultural Pășește cu noi în trecut, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Sesiunea de finanțare II/2022, Aria Patrimoniu Cultural Material.

Produsele culturale sunt dezvoltate și implementate în cadrul Muzeului de Istorie și permit interpretarea și accesibilizarea patrimoniului cultural deținut, atât în sălile sale de expunere cât și în mediul online, „la un click distanță”.

Beneficiarii proiectului nostru sunt: copii și tineri cu vârste între 6 și 14 ani, vizitatori interesați și pasionați de istorie, vizitatori ai Muzeului de Istorie și utilizatorii online ai paginii noastre de web www.muzeulbucovinei.ro.

În cadrul proiectului a fost creată ”Arheologia animată” – o animație grafică stilizată, proiectată pe suprafaţa profilului arheologic din Sala 1 „Preistorie”, din expoziţia permanentă – care facilitează înțelegerea noțiunii de ”stratificare arheologică” și reprezentarea ei, drept o succesiune a locuirii umane în același loc, pe o perioadă mai lungă de timp. 

Patrimoniul arheologic al muzeului sucevean s-a deschis spre lumea virtuală prin intermediul aplicației web Pășește cu noi în trecut, care poate fi accesată atât fizic, pe un display touch amplasat în Sala 1 „Preistoric”, cât și online, de pe orice dispozitiv mobil și desktop, pe platforma web www.muzeulbucovinei.ro, secțiunea Educație Muzeală, Aplicația Pășește cu noi în trecut. 

Muzeul de Istorie vă aşteaptă să-i treceţi pragul, între orele 9:00 şi 17:00, oferindu-vă prilejul de a explora și cunoaște  patrimoniul  nostru arheologic, într-o manieră atractivă și prietenoasă.

Puteți urmări proiectul pe www.muzeulbucovinei.ro, pe pagina de Facebook sau pe Instagram: Muzeul National al Bucovinei. Ne puteți contacta oricând la telefon: 0230/216439, prin e-mail: contact@muzeulbucovinei.ro.

Pășește cu noi în trecut este un proiect implementat de Muzeul Național al Bucovinei și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.“

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.