Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a informat că marți, 13 aprilie, au fost finalizate lucrările la proiectul de modernizare a Primăriei „Creșterea eficienței energetice a clădirii Primăriei Municipiului Suceava”.
Potrivit edilului, s-au izolat pereții, s-a schimbat cortina din fața Primăriei, s-au realizat izolații la tavanul subsolului, s-a schimbat instalația termică, s-au montat pompe de căldură tip sol-apă, s-a montat chiller pentru instalația de răcire-încălzire aer, au fost montate perdele de aer cald la ușile de intrare. Totodată, s-a înlocuit instalația electrică și s-au montat lămpi tip LED. De asemenea, pe terasă s-au montat instalații cu panou fotovoltaic pentru preparare apă caldă menajeră.
Ion Lungu a subliniat că valoarea lucrărilor s-a ridicat la suma de 9.134.152 lei, din care 7.513.488,93 lei fonduri europene și 1.620.663 lei contribuția municipalității. Lucrarea a fost terminată cu două săptămâni mai repede față de termenul prevăzut care era de 30 aprilie 2021, cu toate că a fost întreruptă pentru trei luni de zile anul trecut, din cauza pandemiei.
„Felicit firmele sucevene care au lucrat la acest proiect, respectiv asocierea dintre SC Loial Impex SRL cu SC Casa Grup SRL, pentru că au făcut o lucrare de calitate și în termen. La recepția formală am oferit o șampanie muncitorilor care au lucrat în condiții grele la acest proiect, în această perioadă de pandemie. Ca urmare a acestui proiect, pe lângă schimbarea înfățișării Primăriei (cred că astăzi este una din cele mai frumoase clădiri din oraș), s-au redus substanțial costurile de funcționare ale clădirii, datorită creșterii eficienței energetice.
În exercițiul financiar 2021-2027 vom reabilita prin fonduri europene și alte clădiri publice din subordinea primăriei”, a declarat Ion Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.