Organizaţia de femei a PDL-lui a lansat sâmbătă, la Casa de Cultură, proiectul “Din lada de zestre”. Iniţiativa a pornit de la una dintre cele mai vechi membre ale partidului democrat liberal, Elena Dumitraşcu de la Neamţ.

Prin această iniţiativă, Andreea Paul a declarat că se  urmăreşte promovarea portului popular românesc şi reînvierea tradiţiilor. “Astăzi, prin acest proiect, vom reveni la rădăcinile familiilor noastre, la  tradiţiile româneşti, ne vom regăsi identitatea locală(…)Vin din Ţara Oaşului şi mă bucur că aici, la Suceava, am lansat acest proiect. Consider că tradiţiile trebuie păstrate cu orice preţ.” – au fost cuvintele fostului consilier al lui Emil Boc.

Pe holul din incinta Casei de Cultură a fost organizată şi o expoziţie de costume populare şi de obiecte tradiţionale, iar pe scenă au urcat şi au cântat tineri artişti din zona Moldovei.

Gheorghe Flutur, prezent în cadrul lansării acestui proiect, a ţinut să felicite organizatorii şi a declarat că: “ Cred că PDL, şi, mai nou, ARD, promovează valori autentice de centru şi de dreapta. Una dintre ele este cea legată de tradiţie. Sunteţi în Bucovina, în patria tradiţiilor şi obiceiurilor care s-au păstrat şi s-au conservat excepţional. Bucovina este de fapt o Europă în miniatură cu 18 minorităţi”. El a adăugat că această zonă a ţării a devenit în ultimii ani „un leagăn al tradiţiilor, al sărbătorilor creştine, al portului popular şi al meşteşugurilor”.

Despre acest eveniment a vorbit şi Sanda Maria Ardeleanu, care a declarat că „acest proiect va aduna în jurul său numeroase femei care lucrează în zona mesteşugurilor şi sperăm să venim la Suceava cu o expoziţie organizată” (audio)Sanda Maria Ardeleanu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.