Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, anunță că, în sfârșit, s-a deblocat proiectul pentru realizarea conductei de gaz metan Pojorâta – Vatra Dornei. Un obiectiv de investiții extrem de util pentru zona, blocat ani buni de Guvernul PSD.
În ședința Guvernului de marți, 10 martie 2020, Guvernul a aprobat o Hotărâre pentru aprobarea listei terenurilor agricole situate în extravilan, pentru proiectul de importanță națională în domeniul gazelor naturale „Conducta de transport gaze naturale DN250 Pojorâta – Vatra Dornei” .
Conducta de transport gaze naturale DN250 Pojorâta-Vatra Dornei a fost declarată proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale, tronsonul de conductă DN 250 Frasin–Câmpulung Moldovenesc-Pojorâta fiind deja executat.
„Amplasamentul obiectivului se află pe teritoriul administrativ al municipiului Vatra Dornei, respectiv al comunelor Sadova şi Pojorâta. Prin realizarea conductei se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților din zona de interes a obiectivului, respectiv localitățile Vatra Dornei, Pojorâta, Sadova, Iacobeni, Dorna Arini, Șaru Dornei, Dorna Candrenilor și Fundu Moldovei, precum și a unui număr de aproximativ 35.000 locuitori și aproximativ 780 de agenți economici”, a precizat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.
Acesta a adăugat că realizarea acestui proiect permite conectarea zonei la o nouă variantă de alimentare cu gaze naturale și diversificarea surselor de energie pentru zona Pojorâta – Vatra Dornei, prin trecerea de la sistemul de încălzire cu combustibili solizi (lemne, păcură, etc) la sistemul de încălzire pe bază de gaze naturale.
Realizarea conductei de transport gaze naturale DN 250 Pojorâta-Vatra Dornei este de asemenea oportună şi necesară pentru valorificarea activităților turistice şi de agreement.
„În urma eforturilor depuse împreună cu agenţii economici din zonă, Vatra Dornei a fost atestată ca staţiune turistică de interes naţional. În zonă există staţiuni balneoclimaterice cu o paletă foarte largă de factori naturali, iar investiţiile private în domeniul turismului depăşesc 300 miliarde lei”, a conchis Gheorghe Flutur.
Lasa un raspuns