Conducerea primăriei Suceava, prin primarul Ion Lungu, a anunțat că vineri, 14 decembrie, la Agenția de Dezvoltare Nord Est va depune proiectul prin care municipalitatea se va dota cu 55 de autobuze electrice, valoarea finanțării fiind de 36 de milioane de euro.

Lungu a spus că prin intermediul ADR Nord Est se vor aduce în Suceava 25 de autobuze mari, cu lungimea de 12 metri, dar și alte 10 autobuze mai mici.

„La anul vom avea cele 55 de autobuze în curtea TPL și se schimbă datele problemei în ceea ce privește transportul în comun în municipiul Suceava”, a precizat primarul municipiului Suceava,  Ion Lungu.

Trebuie precizat faptul că prin MDRAP vor fi aduse în oraș 15 autobuze mari, iar alte cinci autobuze mici, achiziționate cu fonduri elvețiene, urmează să fie livrate în primul trimestru al anului viitor.
El a mai spus că la capătul străzii cpt. Grigore Andrei se amenajează autobaza pentru divizia electrică a TPL și va fi asfaltată strada Vasile Pârvan.
Un lucru care va aduce un plus acestui proiect va fi modernizarea a 54 de stații de autobuz prin implementarea sistemului de e-ticketing, cu camere de luat vederi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.