Proiectul de lege comun al tuturor parlamentarilor suceveni privind transferul pădurilor-parc la administraţiile locale, inclusiv parcul Şipote a fost adoptat miercuri, 4 iulie 2018, de Camera Deputaților. Prin acest proiect, care a fost  demarat de deputatul liberal Angelica Fădor și îi are coiniţiatori pe toţi parlamentarii de Suceava, mai multe administraţii locale, între care şi Primăria Suceava, vor putea să primească pădurile-parc ce se află pe teritoriul acestor localităţi.

Deputatul PNL Angelica Fădor le-a mulțumit colegilor din Parlamentul României fiindcă au pus umărul la votarea acestui proiect, atât de necesar municipiului Suceava.

„Sunt bucuroasă că acest proiect legislativ a fost votat de Parlamentul României. S-a reușit convingerea tuturor parlamentarilor că este un proiect extrem de important nu numai pentru Suceava, ci și pentru întreaga țară, pentru tot ce înseamnă pădurile-parc la nivelul întregii țări. Le mulțumesc acestora pentru votul acordat astăzi. De astăzi, dăm posibilitatea autorităților locale sucevene să emită hotărârea de Consiliu Local, să ceară transferul și să se apuce de treabă”, a declarat deputatul Angelica Fădor.

Deputatul PNL, Angelica Fădor, a mulțumit fostului secretat de stat Gelu Puiu pentru sprijinul consistent acordat în elaborarea actului normativ și pentru implicarea lui în realizarea acestui proiect legislativ.

Proiectul, care prevede transferului pădurilor-parc la administrațiile locale de pe raza cărora se află, vizând inclusiv parcul Șipote și pădurea Zamca din Suceava, a fost votat de 285 de deputați din cei 286 prezenți.

După promulgarea legii, Primăria Suceava intenţionează să solicite circa 150 de hectare din parcul Șipote şi păduricea Zamca, pe care le va amenaja ca zone de agrement.

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.