Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, i-a prezentat ministrului Dezvoltării, Attila Cseke, care s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Suceava, proiectul Sălii Polivalente, obiectiv de investiții pentru care Guvernul a emis joi, 11 martie, o hotărâre în acest sens. Astfel, edilul a subliniat că valoarea totală a investiției este de 185.263.660,23 lei (38.299.565,91 de euro), iar termenul de realizare este de 24 luni.

Totodată, Ion Lungu a subliniat că această construcție este o clădire S+P+2E cu o suprafață utilă de 25.000 mp, două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă și cea de antrenament, spațiu pentru recuperare medicală, spații pentru activități culturale și expoziționale, șase piste de bowling, spații tehnice, grupuri sanitare și o parcare cu 715 locuri din care șase pentru autocare.

„Îi mulțumesc domnului ministru pentru sprijinul pe care l-a acordat acestui important proiect. De asemenea, îi mulțumesc și domnului președinte Flutur, pentru că suntem o echipă, dar și domnului deputat Ioan Balan pentru toată implicarea. Sala Polivalentă este un obiectiv important pentru întreaga zonă, nu numai pentru Suceava”, a declarat primarul Ion Lungu.

De cealaltă parte, ministrul Attila a subliniat că nu a venit cu mâna goală la Suceava, ci cu Hotărârea de Guvern care prevede aprobarea indicatorilor tehnico economici pentru Sala Polivalentă ce va fi construită în municipiul reședință de județ. Totodată, Attila Cseke a subliniat că Guvernul sprijină Suceava în realizarea acestui important obiectiv.

„Urmează ca, prin Compania Națională de Investiții, să scoatem în achiziție publică acest obiectiv de investiții, iar ulterior să dăm drumul la lucrări. Îi asigur pe suceveni că Guvernul are resursele financiare necesare pentru construirea Sălii Polivalente”, a subliniat ministrul Dezvoltării, Attila Cseke.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.