Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi a informat că proiectul privind „Zona de Agrement Parc Șipote” a fost pus, pe pagina Primăriei Suceava, spre consultare publică. Viceprimarul sucevean a subliniat că, timp de zece zile, sucevenii interesați pot să transmită observații, idei și propuneri vis a vis de acest proiect al municipalității.
„După cum bine știți, Parcul Șipote a intrat în proprietatea municipalității, drept urmare, dorim să îl amenajăm, iar pentru asta avem nevoie și de implicarea cetățenilor, fiind parcul tuturor sucevenilor.
Pe pagina Primăriei Municipiului Suceava, http://primariasv.ro/portal/suceava/portal.nsf/AllByUNID…, este anunțată consultarea publică privind proiectul «Zona de agrement Parc Șipote», în cadrul Programului Operațional Regional 2021-2027.
Începând de astăzi, timp de 10 zile, cei interesați sunt invitați să transmită observații, idei și propuneri privind proiectul «Zona de agrement Parc Șipote» , la registratura primăriei, de luni până vineri sau pe adresa de e-mail: proiecte.europene@primariasv.ro.
Ulterior, vor avea loc mai multe întâlniri cu specialiști, în care vor fi discutate soluțiile sugerate, în vederea stabilirii variantei finale, ce urmează să fie propusă pentru obținerea finanțării din fonduri europene nerambursabile.
Avem în vedere:
– realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclişti, trotuare;‬
– ‭amenajare spaţii verzi (modelarea terenului, plantarea cu plante perene/gazonarea suprafeţelor, inclusiv plantarea de arbori şi arbuşti);‬
– ‭crearea de facilităţi pentru recreere pe terenurile amenajate (zone speciale amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii);‬
– ‭amenajare de alei și foişoare;
– ‭instalare Wi-Fi în spaţiile publice;‬
– ‭instalare sisteme de supraveghere video a spaţiilor amenajate prin proiect;‬
– ‭dotare cu mobilier urban (bănci, coşuri de gunoi, toalete ecologice, suport parcare biciclete);‬
– ‭modernizarea străzilor urbane care conduc în mod direct la terenul supus intervenţiei.
Foarte important, pe cele 43 de hectare de teren, se vor face doar construcții ușoare, nu va fi vorba de dezvoltări imobiliare, iar intervenția realizată nu va putea depăși ca suprafață construită 10% din suprafața totală a Parcului Șipote”, a subliniat viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.