Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, promite finalizarea tronsonului II al pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc prin scoaterea acestui sector din rețeaua ecologică europeană Natura 2000 și alocarea fondurilor necesare.

În cadrul întâlnirii avute cu autoritățile județene, dar și cu factorii de decizie din cadrul ministerului, reprezentanta ALDE a adus în discuție subiectul ariilor protejate din România, județul Suceava având 23 de arii naturale protejate.

Gavrilescu a afirmat că, până la sfârșitul anului, specialiști din cadrul ministerului vor inventaria numărul și limitele ariilor protejate.

Dorim ca până la sfârșitul anului, printr-o inventariere strictă, să putem face reevaluarea limitelor, în sensul că anumite proiecte au fost începute într-o perioadă anterioară declarării ariilor naturale protejate în zonele respective, proiecte care nu mai pot fi continuate din cauza anumitor interdicții ale acestor arii. Astfel vom ști ce proiecte sunt afectate de aceste arii naturale”, a declarat ministrul Mediului.

Mihăiță Negură, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, prezent la vizita de lucru a ministrului, a ridicat problema scoaterii tronsonului II al pârtiei de schi din rețeaua ecologică europeană Natura 2000. Ministrul Mediului a declarat, în cadrul conferinței de presă, că se va da o Hotărâre de Guvern după inventarierea limitelor pentru acele lucrări edilitare care au fost începute anterior declarării rețelei ecologice Natura 2000.

I-am promis domului primar, că așa cum am reușit să rezolvăm problema construirii și finanțării autostrăzii Sebeș -Turda, acolo unde era o peșteră de lilieci, așa vom debloca și programul de finanțare al acestei pârtii”, a precizat Gavrilescu.

Mihăiță Negură așteaptă concretizarea declarației făcute de ministrului Mediului deoarece și vechile guverne au făcut aceleași promisiuni.

Putem spune că finalizarea în întregime a pârtiei de schi din masivul Rarău nu este o chestiune opţională, ci una de-a dreptul vitală pentru prezentul şi viitorul întregii zone turistice a Câmpulungului Moldovenesc. Vreau să văd că se materializează această declarație, pentru că am mai avut promisiuni și de la guvernele anterioare. Noi, administrația câmpulungeană ne dăm tot interesul și vom duce la ministerul de resort documentele necesare pentru finalizarea pârtiei, în integralitate”, a declarat Mihăiță Negură.

Al doilea tronson, cu o valoare de 36,5 milioane de lei, are o lungime de 1.397 de metri, fiind situat între 1.220 şi 1.640 de metri altitudine.

La final, Grațiela Gavrilescu le-a cerut primarilor să ridice autorităților județene problemele avute, fie că sunt de competența Agenției de Mediu Suceava, fie că sunt pentru Garda de Mediu Suceava și nu numai.

Noi dorim ca toate proiectele care se desfășoară în fiecare județ să fie discutate în cadrul unui grup de lucru, grup format în urma semnării unui ordin comun de către ministrul Mediului, ministrul Sănătății și ministrul Apelor și Pădurilor. S-au constat uneori anumite erori sau lipsa de comunicare”, a încheiat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.