Proprietarii terenului ce găzduiește „Mega Tiroliana la Palma” l-au acționat în instanță pe Ion Curea, cel care a construit tiroliana, pentru că mai multe clauze din contractul încheiat în 2017 n-ar fi fost respectate. Concret, înțelegerea a fost ca terenul să fie închiriat pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea de prelungire a contractului în mod automat, în aceleași condiții, dacă niciuna dintre părți nu-și manifestă voința privind neprelungirea contractului cu un an înainte de expirarea termenului. De asemenea, chiriașul s-a obligat să-i plătească suma de 1000 de lei coproprietarului Ion Halip, fapt ce, susține acesta, nu s-a întâmplat. În acest sens neexistând nicio factură sau chitanță doveditoare.

Tot la începutul înțelegerii, Ion Halip și Ion Curea, plecând de la faptul că Ion Halip nu este unic proprietar al terenului, ci îl deține împreună cu fratele său, să delimiteze printr-un act oficial porțiunea de teren închiriată, de această dată și cu acordul celuilalt coproprietar, Halip Marcel. Tot atunci ar fi stabilit ca după delimitarea evidenţiată la Cartea Funciară, să încheie un nou contract de închiriere oficial, la notar, care să fie semnat de toate trei părțile. Nici acest lucru nu s-a întâmplat, dovadă stând faptul că astăzi Halip Marcel nici măcar nu este de acord, în calitate de coproprietar, să colaboreze cu Ion Curea.

Un alt argument care l-a determinat pe Ion Halip să solicite în instanță desființarea contractului încheiat în anul 2017 ar fi nerespectarea contractului de închiriere, în sensul că, în loc să realizeze o construcție de tip foișor de mici dimensiuni, Curea i-ar fi excavat o porțiune mai mare din propriul teren, întreținerea spațiului închiriat lăsând mult de dorit.

„Deși nu am convenit să vină cu ATV-uri și să circule cu acestea pe terenul meu, aș putea spune că Ion Curea a profitat de amabilitatea mea, mi-a degradat întreg terenul, atât cel închiriat, cât și cel neînchiriat, situație care mă prejudiciază, întrucât nu mai pot face fânul și nu mai pot pășuna animalele. Pentru toate aceste neconcordanțe, am cerut în instanță desființarea contractului, fapt care să ducă la eliberarea terenului închiriat și la predarea acestuia în forma inițială”, a declarat Ion Halip.

De altfel, Halip îl acuză pe Curea că nu ar fi întreținut drumul, starea acestuia degradându-se, tot el fiind nevoit să intervină.

Contactat, Ion Curea a negat acest lucru, motivând că pe acolo trec și mașini cu lemn și afirmând că a întreținut drumul.
Întrebat dacă el este cel care a rupt zăvoarele de la terenul fraților Halip, acesta a spus că nu el a făcut asta, ci un turist care era nervos și „puțin pilit”, în a doua zi de Paște.

2 Responses

 1. Alex-Iasi

  Contracte făcute pe genunchi în fata birtului… La ce se putea aștepta dl. Halip din partea locatarului. Este vina exclusiva a dl. Halip care a a avut încredere în marsavul domn Curea. Locatarul a profitat de naivitatea ca să nu zic altfel…….a locatorului. Ma bucur nespus de mult când se întâmplă astfel de lucruri cand se ard bine prostii care se încred în astfel de lucruri. Contract de 1000 lei/an… 😆😆.. Dl. Halip sunteți de tot rasul…. Cu stima și respect.

  Răspunde
  • Cc

   La ce era inainte pe dealul ala, adica nimic, e un pret imens. Omul a facut investitii. Dupa ce pleaca el la fel va fi. Adica. PUSTIU…

   Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.