Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Mihai Dimian recunoaște că mai mulți reprezentanți ai partidelor politice din Suceava i-au propus să se implice în politică, însă i-a refuzat pentru că „învățământul nu trebuie politizat”, iar el mai are treabă la universitate.

Este știut că prorectorul Dimian își petrece o bună parte a timpului la Universitate și este unul dintre cele mai apreciate cadre universitare, iar imaginea bună pe care o are, precum și discursul său ar reprezenta reale avantaje într-o candidatură.

„Am discutat, la inițiativa partidelor, bineînțeles, însă mesajul meu rămâne același: să nu uite, când ajung pe funcții, că trebuie să depolitizăm educația! Trebuie să le oferim tinerilor șansa să se dezvolte într-un mediu sănătos, bazat pe meritocrație, fără alte influențe și cu investiții făcute cum trebuie și unde trebuie”, a spus Dimian.

Prorectorul sucevean a mai spus că și atunci când s-a întors din America a avut tot scopul de a contribui, cât de puțin, la o schimbare care să fie benefică pentru întreaga societate.

Acesta a mai menționat și faptul că, la alegerile de anul acesta, nu va candida pentru nicio funcție, din partea niciunui partid politic.

One Response

 1. filip

  D-le DIMIAN, transmiteti, va rog, acest mesaj si politrucului flutur. Ai auzit tovarase? Afara cu politica din educatie, afara cu cozile de topor numite politic si care habar nu au de meserie.
  Se aude si la tine, la cadastru, vasile?
  Dl. Dimian vorbeste de MERITOCRATIE!
  Asa ca, afara cu directorii numiti politic atat in educatie cat si in administratie! Lipitorile, la borcan.
  Nu mai este mult… foarte putin, pana cand cei legati la gura prin frica si amenintari vor face DEZVALUIRI SOCANTE cu spagile date pt. a obtine diferite posturi: de la personal de serviciu pana la nivel de inspector si director, de la posturi de executie pana la functii de conducere, nu-i asa vasile?
  gheorghita, nici nu stii, cat de mic incepi sa fii!!
  Si tu vasilica, nici nu stii, cat de mic incepi sa fii!
  Ati avut sansa sa va-ntoarceti, dar ati insistat sa va lacomiti si mai mult.
  Educatia si administratia vor fi depolitizate cand vor fi mutate la Beciul Domnesc cozi de topor precum specimene ca gheorghita care-l tine in spate pe vasilica, desigur ca nu pe gratis!
  Doua exemple de bufoni suceveni, uniti sub umbrela acelorasi 30 de arginti, gheorghita si vasilica!
  a
  Am asa,… o presimtire, ca urmeaza BIG BREAKING NEWS, atat la CJ Sv cat si la OCPI Sv.
  Asta,… apropo de meritocratie, trafic de influenta si nelipsitul parandarat.

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.