Prorectorul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava Mihai Dimian va primi titlul de  cetățean de onoare al municipiului Suceava. Astfel, în ședința deliberativului local de joi, 22 iulie, consilierii locali vor supune votului proiectul de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Suceava prorectorului Mihai Dimian.

Potrivit referatului de aprobare, Mihai Dimian va primi acest titlu pentru implicarea sa și a colectivului de la USV pe care l-a coordonat în rezolvarea unora dintre probleme ridicate de pandemia de coronavirus, la începutul acesteia. Prorectorul USV a inițiat și coordonat primul laborator de diagnostic din județul nostru la Spitalul Județean Suceava pe baza liniei semi-automate de testare realizată la USV și transferată la spital.

De asemenea, Mihai Dimian s-a ocupat și de inițierea și coordonarea Centrului de Consiliere pentru cadrele medicale ce a fost extins ulterior pentru consilierea psihologică, medicală și logistică a persoanelor afectate de COVID-19. Totodată, titlul de cetățean de onoare i se va oferi prorectorului sucevean și pentru inițierea și coordonarea activităților de sprijin acordat Direcției pentru Sănătate Publică, în vederea digitalizării unor activitățo specifice, a amenajării de spații suport în cadrul USV și a selecției voluntarilor, precum și pentru realizarea unui model adaptat pentru predicțiea evoluției pandemiei în județul Suceava și a necesarului de resurse.

De altfel, trebuie subliniat că Mihai Dimian a inițiat și proiectul de secvențiere a genomului virusului SARS-CoV-2 și analizei tulpinilor circulante în România.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.