Democrat liberalii suceveni au desfăşurat marţi, 1 aprilie, acţiuni de protest împotriva scumpirii benzinei şi motorinei, ca urmare a deciziei guvernului de a introduce acciza suplimentară de 7 eurocenţi pe litrul de carburant.

PDL-iştii s-au aflat la orele prânzului în principalele intersecţii rutiere şi benzinării din judeţ, unde au împărţit flyere cu mesajul „De la 1 aprilie, Ponta şi Antonescu te lovesc ÎN PLIN!”, aluzie la faptul că un plin de benzină sau motorină va costa cu 25-30 de lei mai mult începând cu data de 1 aprilie. Flyerele îi înfăţişează pe cei doi lideri naţionali ai PSD şi PNL în postură de boxeri cu mănuşile murdare de sânge. În municipiul Suceava, acţiunea de protest a fost condusă de prim vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Orest Onofrei, candidat la alegerile europarlamentare, alături de care s-au aflat secretarul general şi prim vicepreşedintele organizaţiei municipale, Niculai Barbă şi Lucian Harşovschi şi vicepreşedintele Cristi Creţu. Onofrei a declarat că prin această acţiune se urmăreşte de fapt conştientizarea populaţiei asupra numeroaselor impozite pe care guvernarea actuală le-a pus pe spinarea românilor. În opinia lui Onofrei, acciza suplimentară pe litrul de carburant este cea mai grea taxa, întrucât ea va conduce la scumpiri în lanţ, inclusiv scumpirea alimentelor, care va afecta şi mai tare populaţia.

Onofrei: „De doi ani de zile, guvernul Ponta guvernează cu mâinile în buzunar, în buzunarele noastre”.

„De fapt noi protestăm ca să conştientizăm populaţia că de doi ani de zile, guvernul Ponta guvernează cu mâinile în buzunar, în buzunarele noastre, nu în buzunarele lui, pentru că ce altceva înseamnă cele 35 de noi taxe şi impozite care au afectat de la ţărani până la comercianţi. De fapt este a 35-a tăiere de salarii, pentru că a lua bani prin impozite şi taxe este de fapt o tăiere de salarii, întrucât puterea de cumpărare scade foarte mult.  Eu cred că nu asta înseamnă dreptate până la capăt şi că aceste taxe şi impozite nu au fost puse niciodată în campania electorală, nu există în programul de guvernare al USL şi noi trebuie să conştientizăm populaţia că într-un fel sau altul trebuie să penalizeze aceste lucruri. De fapt, totul este o minciună spusă pentru a obţine voturi”, a declarat Onofrei. Trebuie spus că democrat liberalii au organizat acţiunea de protest de 1 aprilie în toate judeţele ţării.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.