Zeci de părinți și elevi ai Liceului Tehnologic „Vasile Gherasim” Marginea au protestat luni, 8 noiembrie, împotriva Hotărârii de Guvern conform căreia unitățile școlare pot funcționa cu prezență fizică doar dacă peste 60% dintre angajați sunt vaccinați împotriva coronavirusului.

La protestul spontan organizat în curtea unității de învățământ au luat parte atât conducerea școlii, cât și primarul comunei Marginea, Gheorghe Lazar, dar și liderul de sindicat din zonă, prof. Iulian Schipor.

Cel din urmă a mulțumit părinților pentru că sunt alături de profesori. Totodată, prof. Schipor le-a cerut autorităților să ia în calcul și doleanțele elevilor și ale părinților.

„Sperăm ca guvernanții să ne audă și să revină asupra ordinului care îngrădește acest drept”, a precizat prof. Iulian Schipor.

De cealaltă parte, primarul comunei Marginea, Gheorghe Lazar, a declarat că guvernanții ar trebui să le dea posibilitatea profesorilor care au trecut prin boală și au dezvoltat anticorpi naturali să aibă un certificat verde luat în calcul pentru a putea lua parte la orele de curs.

De altfel, directorul unității școlare a precizat că această măsură luată de autorități nu este cea mai potrivită întrucât a fost pusă în aplicare într-un timp prea scurt pentru a se interveni astfel încât să nu fie discriminări. Totodată, acesta a subliniat că angajații școlii pe care o reprezintă nu sunt antivacciniști, însă o parte dintre ei au trecut recent prin boală, iar o parte, aproximativ 5 persoane, au recomandări medicale pentru a nu se vaccina.

„Mai sunt colegi care vor să se vaccineze, dar ori sunt răciţi ori sunt bolnavi. Probabil se atingea acest prag de 60% şi puteam intra în scenariul fizic cum este şcoala 2 Marginea, dacă se ştia dinainte. E o măsură dată aşa de vinerea până lunea. A fost prea în scurt şi pentru profesori. Noi nu suntem contra vaccinării, suntem pentru vaccinare. Eu am avut boala în luna ianuarie şi în septembrie şi nu am avut timp să mă vaccinez”, a declarat directorul liceului, prezent la protest.

Pe parcursul protestului copiii au scandat lozinci și au fluturat planșe cu diferite mesaje legate de situația în care se află, iar câțiva părinți mai vocali au comentat măsurile impuse de autorități.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.