Sambata, 9 mai, in mai multe orase din tara, inclusiv in Suceava, va avea loc primul protest major impotriva despaduririlor abuzive, care au lasat Romania, in numai cativa ani, cu mai putin de jumatate din suprafata împadurita pe care o avea in 1989. Protestul va avea loc sambata, 9 mai, ora 1600, in Parcul Central Suceava, zona din fata Prefecturii Suceava.

Situatia este cu atat mai grava cu cat in Romania exista jumatate din suprafata totala de padure virgina din Uniunea Europeana, iar la nivelul clasei politice exista numai complicitate cu beneficiarii despaduririlor abuzive, asa cum ne indica chiar gestul recent al presedintelui Klaus Johannis de intoarcere catre Parlament a legii care punea capat monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie. Voluntarii suceveni solicita totodata interzicerea microhidrocentralelor si fracturarii hidraulice, cat si combaterea poluarii si braconajului atat pe apele, cat si in padurile Romaniei. Recomandarea lor pentru suceveni este cat se poate de sugestiva …Fii tu insuti schimbarea pe care vrei sa o vezi in jurul tau! Protestatarii va asteapta sambata, 9 mai, ora 1600, in Parcul Central Suceava, zona din fata Prefecturii Suceava.

One Response

  1. Calin

    Microhidrocentralele sunt mai sinistre chiar decat defrisarile. Ecocidul raurilor de munte este mai avansat decat cel al padurilor si impactul este ireversibil intr-o proportie mai ridicata. Trebuie urgent abrogata premierea cu certificate “verzi” a distrugatorilot de natura. Apoi trebuie interzise orice noi MHC-uri iar cele vechi trebuie obligate sa functioneze strict la debite peste debitul mediu, monitorizate 24 de ore din 24, dar nu de complicii de la apele Romane ci printr-um sistem electronic online la care sa aiba acces orice cetatean. MHC-urile care nu respecta acest debit de servitute trebuie stopate si demolate, pe cheltuiala firmei detinatoare, iar terenul adus la starea initiala (in masura in care se mai poate).

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.