Un protest de amploare se pregăteşte duminică, 7 februarie, la Câmpulung Moldovenesc, pentru finalizarea pârtiei Rarău Bucovina. Peste 500 de tineri și-au anunțat prezența la mitingul prin care se dorește „sensibilizarea” autorităților naționale și județene pentru finalizarea lucrărilor la primul tronson al pârtiei de pe masivul Rarău.

Mitingul va avea loc pe platoul central din municipiul Câmpulung Moldovenesc, între orele 11:00 şi 14:00. Organizatorii doresc un miting pașnic, dar prin care să determine factorii de decizie, Guvern și Consiliul Județean, să se implice în  finalizarea proiectului care este realizat în procent de 80%.

Protestatarii au susținera administrației locale din municipiul Câmpulung Moldovenesc, respectiv a primarului Mihăiţă Negură.

„Prin acest protest tinerii din Câmpulung Moldovenesc, dar nu numai, doresc „sensibilizarea” autorităților naționale cât și județene pentru repartizarea unei sume pentru finalizarea acestei investiții. Este început de an și lucrările din șantiere vor începe, iar dacă nici în acest an nu vor fi demarcate lucrările de finalizare a acestei investiții , vom observa că lucrările de remediere, vor costa cu 500 -1 milion de euro în plus față de proiectul tehnic”, a declarat Mihăiță Negură primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

Nefinalizarea acestui amplu proiect de dezvoltarea locală a adus un deserviciu major dezvoltării stațiunii de interes national, Câmpulung Moldovenesc.

„Vorbim în primul rând de crearea de locuri de muncă. Prin finalizarea acestei investiții s-ar fi înființat cel puțin 300-400 de locuri de muncă. Vorbim despre meserii  în pensiuni, hoteluri și spații de agrement, care ar fi urmat să fie construite de mediul privat. Un întreg mecanism economic s-ar fi dezvoltat în acest fel, erau venituri suplimentare la bugetul local și nu în ultimul rând posibilitatea turiștiilor din țară și străinătate de a vizita municipiul Câmpulung”, a afirmat edilul municipiului Câmpulung.

Pe 9 februarie se va judeca recursul în procesul Primăriei cu firma care a făcut lucrarea. În acest sens primarul Mihaiță Negură a declarat că nu există nicio legătură între cele două spețe.

„Nu are nicio legătură continuarea investiției cu procesul împotriva celor de la  INSTCOMP S.A. Suceava. Investiția poate demara fără nicio problemă cu finanțare de la bugetul național. Procesul își urmează cursul normal, dar repet nu are nicio legătură cu recursul de la Curtea de Apel din 9 februarie”, a declarat primarul Negură.

Negură a spus că până în momentul de faţă în pârtia de pe Rarău s-a investit o sumă de 10 milioane de euro, iar pentru finalizarea investiţiei ar mai fi necesare patru milioane de euro.

„Finalizarea tronsonului 1 ar avea nevoie de o finanțare de 4 milioane de euro în condițile în care de la an la an se degradează lucrările acolo. Noi am atras semnale de alarmă în toți acești patru ani de zile, dar nu am fost ajutați în acest sens.”, a mai spus Negură.

În încheiere edilul șef s-a aratat solidar cu câmpulungenii care practică sporturi de iarnă și care au fost nevoiți să plece la ski în Bukovel, în Ucraina

În ultimii patru ani, de când s-au oprit lucrările, pe traseul primului tronson al pârtiei au început să apară diverse probleme. Mihăiţă Negură a atras atenţia că una dintre cele mai mari probleme este apariţia unei alunecări de teren pe o lungime de 140 de metri, pe traseul pârtiei, fondurile necesare pentru remedierea acestei situaţii fiind de 1,8 milioane de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.