Salariații  Agenției pentru Protecția Mediului Suceava au întrerupt programului de lucru astăzi, 14 martie 2017, pentru două ore, manifestându-și nemulțumirea profundă cauzată de adâncirea inechităților salariale din sistemul public, fapt care, zilnic, ne diminuează nivelul de trai.

În prezent, salariile angajaților APM Suceava sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională, au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administațiile județene a finanțelor publice. Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială”, au transmis salariații APM Suceava.

Aceștia nu consideră că este firesc să fie discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene și ai agenției naționale pentru protecția mediului însumând la nivel național, 1845 de salariați în prezent.

Chiar dacă numeric suntem nesemnificativi la nivel național, activitatea pe care o desfășurăm este de imporanță strategică pentru asigurarea bunei direcții de dezvoltare a acestei țări. În majoritate covârșitoare ocupăm funcții publice și desfășurăm activități deosebit de specializate, care necesită pregătire profesională continuă și multidisciplinară, fiind singura categorie de funcționari publici care implementează, monitorizează, verifică și controlează ampla legislație din domeniul protecției mediului, legislație pe care o conexăm permanent cu cea complementară din domeniile administrație publică, sănătate publică și veterinară, fitosanitară, urbanism, protecția apelor și pădurilor, pescuit și vânătoare. Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii APM Suceava, Agenției Naționale pentru Protecția Mediului cât şi Ministerului Mediului,  în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale. Până la acest moment revendicările noastre nu au fost soluționate în nici un fel, asfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice”, au mai transmis salariații APM Suceava.

Dacă revendicările nu vor fi soluționate favorabil, cei de la APM Suceava sunt decişi să declanşeze conflictul colectiv de muncă, întrerupând activitatea pe timp nelimitat.

Considerăm că protecția mediului este o datorie a fiecărui cetățean al României și în mod deosebit al autorităților de mediu, care fiind ignorată în continuare de guvernanți va afecta sănătatea și chiar viața fiecăruia dintre noi”, au completat aceștia.

 

Comentarii Facebook