Redacția SuceavaLive a contactat mai mulți edili din județul Suceava pentru a afla care au fost opțiunile politice ale oamenilor din localitățile pe care le reprezintă.

Întrucât au existat surprize în mai multe zone, iar rezultatele nu au fost cele scontate, scena politică suceveană este astăzi una diversificată.

Deși, părea că bătălia se dă între Dan Barna și Klaus Iohannis, în județul Suceava aceasta s-a dat între Iohannis și Dăncilă și, în unele zone, între liderii locali ai partidelor.

Este și cazul comunei Slatina, unde, în ciuda performanței actualului edil Vlăduț Gherman, rezultatul nu a fost unul covârșitor pentru partidul din care acesta face parte și anume PSD.

Nu a fost niciun scor rușinos sau slab, însă așteptările au fost cu mult mai mari, ținând cont de felul în care au evoluat lucrurile în comuna Slatina în ultimii 3 ani.

Contactat telefonic și întrebat cum comentează scorul obținut, actualul primar al comunei Slatina a declarat că le respectă în procent de 100% decizia politică celor care sunt liberali prin ideologie și au votat din convingere, însă la Slatina situația a fost cu mult mai diferită.

„În primul rând, este cinstit să le mulțumesc celor care au votat PSD și au apreciat munca pe care am depus-o în acești ani de primărie și credeți-mă că am încercat să fie mulțumitoare pentru toată lumea. În al doilea rând, nu am cum să nu fiu sincer și să nu recunosc că la Slatina încă mai funcționează vechile metehne și ca să fiu și mai direct o să vă spun că încă se pot convinge oameni cu un rachiu de mere”, a declarat, pentru SuceavaLive, edilul de la Slatina.

Întrebat dacă aceasta a fost o luptă electorală mai degrabă între el și fostul primar al comunei, Ilie Gherman, primarul în funcție n-a ezitat în a da un răspuns afirmativ.

„Categoric a fost o luptă între Vlăduț Gherman și  Ilie Gherman. La fel de sigur vă pot spune că nu a fost una corectă și bazată pe fapte, ci una în care s-au convins oameni și cu vorbe și cu o sută de mililitri de votcă. Nu mi se pare normal ca unii oameni să pună semnul egal între milioane de euro atrase prin proiecte în comună și un rachiu, mai ales că multe dintre proiectele realizate îi vizează chiar pe ei.

Mai în glumă, mai în serios, vă spun că mă gândesc dacă merită să te zbați cu toate puterile și să te folosești de toate pârghiile pentru oamenii din comuna ta sau mai bine cumperi două navete de băuturi alcoolice”, a spus primarul Vlăduț Gherman.

În încheiere, Vlăduț Gherman, a subliniat că îi respectă pe cei care au alte opțiuni politice, că nu are nicio problemă cu liberalii suceveni sau cu liderul acestora, însă nu este de acord cu modul în care oamenii s-au lăsat convinși de opoziție.

La Slatina, diferența dintre scorul obținut de PSD și PNL a fost de aproximativ 13 de procente, în favoarea  social-democraților.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.