Social-democrații au decis, în unanimitate, luni dimineață, în ședința Biroului Politic, să nu susțină în Parlament Guvernul Ciucă.

Facem precizarea că miniştrii propuşi de premierul desemnat Nicolae Ciucă vor fi audiați marţi în comisiile parlamentare de specialitate, iar votul de învestitură va fi miercuri în plenul reunit al Parlamentului. Decizia a fost luată sâmbătă de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Miniștrii vor fi audiați în comisiile parlamentare marți, de la ora 10.00 și până la 20.30. Timpul alocat este de o oră, însă pentru Nelu Tătaru, ministrul propus la Sănătate, audierea este programată să dureze două ore, iar pentru Sorin Cîmpeanu, o oră și jumătate. Primii audiaţi vor fi Bogdan Gheorghiu (Cultură) şi Eduard Novak (Tineret şi Sport). Audierile se vor încheia la 20.30, cu Nelu Tătaru, care a mai deținut portofoliul Sănătății în Guvernul Orban. Ședința plenului reunit în care Nicolae Ciucă va merge să ceară votul de încredere va avea loc miercuri de la ora 12.00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.