Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a fost depusă astăzi de PSD, după ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Potrivit unor surse, parlamentarii PSD au fost mobilizați, au fost anulate deplasările și urmează ca în acest weekend să aibă loc discuții despre posibile sancțiuni pentru cei care vor lipsi de la votul moțiunii de cenzură.

De asemenea, în weekend este programată o întâlnire între conducerea de partid și parlamentari.

Textul moțiunii de cenzură va fi citit, cel mai probabil, luni, dar este puțin probabil ca votul să fie tot săptămâna viitoare.

„Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă nu doar pentru că această măsură de modificare a sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, dar – mai ales! – pentru că adoptarea acestor modificări se face în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la putere. Standardele europene electorale au fost stipulate exact pentru combaterea unor astfel de tentaţii ale partidelor de a schimba regulile în timpul jocului şi de a-şi crea astfel un avantaj în competiţia electorală”, arată iniţiatorii demersului antiguvernamental.

Sursa: Știrileprotv.ro

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.