Locuitorii comunelor sucevene Siminicea și Iacobeni au votat duminică pentru a-și alege noul primar, după ce funcțiile de primar au rămas vacante.

Viorel Maxim este noul primar al comunei Iacobeni. Acesta a câștigat alegerile de duminică, 11 iunie, cu 633 de voturi, din 1.090 de voturi valabil exprimate, în timp ce contracandidatul liberal Cezar Groza a obținut 276 de voturi.

 

Deputații Alexandru Rădulescu și Emanuel Havrici, împreună cu Gică Apetrii și Radu Mihalescul sărbătorind victoria tânărului primar Viorel Maxim.

Viorel Maxim este un tânăr ambiţios de 29 de ani, dublu licenţiat, fiind absolvent al Facultăţilor de Drept şi de Silvicultură din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, care a lucrat la Ocolul Silvic din Iacobeni ca inginer silvic.

La Siminicea, a câștigat candidatul PNL, Vasile Clim, care a asigurat interimatul după ce Sergiu Pașniciuc, a demisionat din motive personale. Acesta a câștigat cu 742 de voturi, din 1.115 voturi valabil exprimate, în timp ce social-democrata Maria Murariu a fost votată de 300 de alegători.

Prezența la secția de votare de la Casa Națională Iacobeni a fost de 56.55 %, la Liceul Tehnologic Liviu Suhar Iacobeni 62.15 %, iar la Clubul Fermierilor Mestecăniș 74,62.

Prezența la vot la Siminicea la Casa de Cultură a fost 47.17 %, la Școala Gimnazială din Siminicea 49.41 % și la Școala Primară Grigorești 50%.

În fiecare localitate s-au organizat câte trei secții de votare și s-au înscris candidați de la trei partide, respectiv PSD, PNL și PMP, precum și un independent.

La Iacobeni a intrat în cursă Viorel Maxim de la PSD, Cezar Vasile Groza de la PNL, Viorel Șutea de la PMP și independentul Eugenia Marilena Iacoban.

La Siminicea candidează Maria Murariu de la PSD, Vasile Clim de la PNL și Cristi Gheorghe Florea de la PMP.

Alegerile pentru funcția de primar al comunei Siminicea au fost câștigate anul trecut de social-democratul Sergiu Pașniciuc, care a demisionat din motive personale în luna ianuarie a acestui an.

La Iacobeni funcția de primar a rămas vacantă după ce Angelica Fădor, de la PNL, a fost aleasă deputat la alegerile parlamentare din 2016.