Fostul secretarul general al PSD Diaspora, Stela Arhire a cerut public colegilor din Partidul Social Democrat și celor din coaliția aflată la guvernare, să susțină înființarea unui Minister plin pentru românii din afara granițelor țării.

Evenimentele recente au demonstrat că instituțiile care se ocupă de relația cu românii de pretutindeni sunt conduse de oameni care nu înțeleg nimic din problematica acestora, dar mai ales, lipsa unei structuri solide, cu o organigramă și un buget pe măsură, cu oameni profesioniști, care să acționeze în conformitate cu nevoile românilor din străinătate, fie că aceștia se află în provinciile istorice și Balcani fie în țările Uniunii Europene sau extracomunitare”, a precizat Arhire.

Stela Arhire a mai afirmat că în timpul guvernării Ponta deși a exista un ministru-delegat pentru românii din afara granițelor țării, evenimentele recente au demonstrat că este nevoie de mai mult.

„Este nevoie de o regândire a relației statului român cu românii din afara granițelor țării pe toate palierele instituționale, abordare ce trebuie să respecte prezența a aproape 10 milioane de români în afara granițelor statului român. În zilele următoare voi propune o strategie clară de înființare a acestui minister , gest ce vine în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă românii din afara granițelor țării, probleme ce nu mai pot fi ignorate nici minimizate”, a declarat fostul secretar general al PSD Diaspora.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.