În timp ce social-democrații suceveni, au fost ocupați la sfârșitul săptămânii trecute cu alegerea structurilor de conducere în unele din cele mai importante organizații locale Suceava, Fălticeni, liderii din județ erau cuprinși de frenezia ideilor și a sugestiilor. Așa începe comunicatul de presă al PSD Suceava după ce în unele publicații locale erau consemnate opiniile exprimate de Gheorghe Flutur cu privire la guvernarea PSD.

Flutur afirma că Guvernul PSD nu a asigurat resursele pentru creșterea salarială legiferată pentru administrația publică.

„Se afirmă că la Consiliul Județean creșterea salarială a fost susținută doar în proporție de 40% de la bugetul central. Este ignorat voit faptul că legea lasă la latitudinea consiliului județean sau local decizia de a crește salariile, în limitele prevederilor bugetare, pe principiul descentralizării și a remunerației după performanță. Astfel nu se impunea ca în cazul angajaților Consiliului Județean (inclusiv președinte, vice-președinte) să se meargă la limita superioară a salarizării fără a putea susține această creștere până la sfârșitul anului. Iar susținerea cu 40% a fondurilor de salarii de către Guvern înseamnă infinit mai mult decât tăierea cu 25% a salariilor pe care a practicat-o Guvernul PDL”, au declarat liderii PSD.

Tot aceștia îl acuză pe Flutur de ipocrizie când afirmă că Guvernul PSD că a uitat de Suceava, acesta ignorând pur și simplu evidența, iar pe de altă parte dă multe sugestii acestui Guvern și face apel la o solidaritate care să depășească granițele politicii.

„Gheorghe Flutur se plânge că nu a fost însoțit la mitingul pentru susținerea autostrăzii Iași- Tg. Mureș. Însă cei pe care îi aștepta erau conștienți de ridicolul și inutilitatea demersului dat fiind faptul că în același timp, la Câmpulung Moldovenesc, ministrul Transporturilor dădea asigurări că în toamnă se va demara procedura de achiziție a proiectării și execuției acestei autostrăzi – ceea ce s-a si confirmat. Același lider PNL are și o revelație pe care o împărtășește guvernului și anume ideea ca administrațiile locale să primească redevențe pentru resursele locale: lemn, iarbă, apă. Ar fi foarte bine, dar ne întrebăm cum de nu a avut această idee, pe care o putea pune ușor în practică, pe când era ministru. Atunci s-a mulțumit doar cu inventarea gripei aviare și cu exterminarea păsărilor domestice”, au mai precizat social democrații suceveni.

Liberalii suceveni sunt acuzați că atunci când au fost la guvernare au avut posibilitatea să-și pună în practică mărețele idei, dar nu au făcut-o, iar într-o altă intervenție stereotipă Flutur afirmă că actualul guvern PSD a uitat complet de sprijinirea județului.

„Județul se dezvoltă doar prin proiectele autorităților locale. Dar aceste proiecte de cine sunt finanțate? Nu de guvernul actual prin PNDL sau indirect prin Ministerul fondurilor europene care, prin acreditarea tuturor autorităților de management, a făcut posibilă accesarea fondurilor europene ( fapt nerealizat de Guvernul Cioloș) ? Se plânge dl. Flutur că d-na Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, nu a consultat administrația locală, când a afirmat că se încearcă restrângerea ariilor protejate. El trece ipocrit peste faptul că prin această măsură se caută găsirea unei soluții pentru finalizarea pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc- proiect al unui primar din același partid cu dumnealui”, au arătat liderii PSD.

În comunicat se subliniază că Gheorghe Flutur a atins culmea că prin afirmația că Mărul de Fălticeni este brandul său de suflet pe care l-a susținut mereu.

„Culmea este atinsă de Gheorghe Flutur în afirmația că Mărul de Fălticeni este brandul său de suflet pe care l-a susținut mereu. Cum? Consiliul Județean nu a alocat nici un leu pentru Târgul Mărului- eveniment susținut în totalitate de primăria Fălticeni, liberalii mulțumindu-se, ca întotdeauna la acest târg, cu o ușoară baie de mulțime.
În acest ritm nu ne-ar mira ca președintele PNL Suceava să-și asume și meritul pentru cele anunțate de AJOFM că în luna octombrie șomajul în Suceava s-a diminuat cu 0,08%.”, a declarat conducerea PSD Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.