Partidul Social Democrat a transmis că nu susține proiectul de lege al lui Tudor Ciuhodaru privind închisoare pentru anumiți protestatari.

„Partidul Social Democrat se delimitează categoric de inițiativa personală a deputatului Tudor Ciuhodaru de a completa Codul Penal, în sensul extinderii domeniului de aplicare a sancțiunilor privind faptele îndreptate împotriva ordinii constituționale sau a exercitării autorității de stat.

Partidul Social Democrat consideră că forma actuală a Codului Penal are prevederi clare și suficiente în legătură cu astfel de fapte și nu necesită completări sau modificări.

Mai mult decât atât, abordarea deputatului Tudor Ciuhodaru în această materie este vagă, iar din acest motiv prezintă mai multe vicii de constituționalitate în ceea ce privește respectarea unor drepturi și libertăți fundamentale precum libertatea întrunirilor sau dreptul de asociere.

Ca atare PSD se va opune acestui demers și va vota împotriva propunerii legislative a deputatului Tudor Ciuhodaru”, a transmis PSD.