PSD se spală pe mâini, în scandalul provocat de deputatul Eugen Bejinariu și îi cere acestuia demisia din Parlament, după ce DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale.

Marian Neacșu, secretarul general al PSD, a declarat că Bejinariu trebuie să renunțe la această funcție, iar în cazul în care va câștiga un nou mandat, pe 11 decembrie, partidul o să-i solicite din nou să renunțe la funcție.

„În mod ferm îi solicităm colegului nostru să-și depună demisia. Am avut o discuție cu domnia sa, în acest sens, până în acest moment nu este convins că este un gest bun pentru el să-și depună demisia. Eu cred că este o datorie față de partid să facă acest lucru și o să îi cerem în continuare”, a spus Neacșu, la Camera Deputaților, după ce plenul Camerei Deputaților a amânat din lipsa de cvorum votul pe cererea DNA, transmite hotnews.ro.

PNL solicită demisia din Parlament a deputatului PSD Eugen Bejinariu, susţinând că social-democraţii intenţionează să blocheze prin absenţă votul din Camera Deputaţilor, transmite un comuncat remis redacției PSnews.ro.

„Ne aşteptăm de la majoritatea PSD-ALDE la aceeaşi atitudine parşivă de a sfida ideea de egalitate în faţa legii şi de a încerca să amâne decizia în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, pentru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. PSD-ALDE le e frică de votul românilor, dar nu le este suficient de frică pentru a permite organelor de urmărire penală să-şi continue ancheta”, susţin liberalii în comunciat.

Conform sursei citate, niciun cetăţean nu trebuie să se aşeze deasupra legii, iar protecţia politică în faţa justiţiei afectează funcţionarea normală a unui stat de drept, vinovăţia ori nevinovăţia unei persoane fiind decise exclusiv de instanţele de judecată, nu de Parlament.

„Atragem atenţia că doar PSD-ALDE pot asigura cvorumul de şedinţă, întrucât deţin majoritatea parlamentară necesară, motiv pentru care trebuie să îşi asume dacă îndeplinesc condiţiile necesare pentru un vot regulamentar sau dacă vor scăpa de justiţie încă un PSD-ist”, precizează liberalii în comunicat.

 

Sursa: www.psnews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.